Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΛΑΒΡΩΦ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ρωγμή στις σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας προκαλέσε όπως φαίνεται η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, που κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα της από την Συρία και να παραδώσει τον θύλακα του Αφρίν στην κυβέρνηση της Δαμασκού, καθώς το έργο της να εξοντώσει τους τρομοκράτες έχει περατωθεί.


Σήμερα ο ίδιος ο Ερντογάν απαντώντας τον Λαβρώφ δήλωσε πως το τι θα κάνουν οι τουρκικές δυνάμεις και σε ποιον θα παραδώσουν τα εδάφη που κατέλαβαν το ξέρουν καλύτερα οι ίδιες και με λίγα λόγια. δεν θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα το τι θα κάνουν στην Συρία.
Η έντονη αυτή αντιπαράθεση που έρχεται σε μια στιγμή που όλα κρέμονται από μια κλωστή στην Συρία, καθώς αμερικανικές και ρωσικές δυναμεις βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, προκαλεί πολλές παρενέργειες και για πολλούς σπάζει την τουρκορωσική προσέγγιση για τις εξελίξεις με άγνωστες συνέπειες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.