Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Μεραλ Ακσενέρ, πρώην υπουργός της Τσιλέρ, πρώην πρόεδρος της βουλής και πρώην βουλευτίνα του εθνικιστικού κόμματος από το οποίο απεχώρησε όταν ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί τα «έφτιαξε» με τον Ερντογάν ιδρύοντας δικό της κόμμα, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι διεκδικήτρια της τουρκικής προεδρίας στις εκλογές του Ιουνίου.

Είναι έντονα εθνικίστρια και στο παρελθόν έχει ζητήσει τουρκική επέμβαση για την… απελευθέρωση των νησιών που κατέχει παράνομα η Ελλάδα.
Η Μεράλ Ακσενέρ ποντάρει στο κεμαλικό στρατόπεδο και ότι το Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης θα την ψηφήσει, ενώ συσπειρώνει και τους δυσαρεστημένους από τις διώξεις του Ερντογάν τα τελευταία δυο χρόνια.
Πάντως η εκλογική μάχη προβλέπεται να είναι πολύ σκληρή, καθώς τα οικονομικά έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν, ο πληθωρισμός τρέχει με 12%, η ανεργία καλπάζει, ενώ η λίρα συνεχίζει το κατρακύλισμα και οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.