Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην τακτική εβδομαδιαία συνάντηση του ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, συζήτησε για την προεκλογική περίοδο που αρχίζει τώρα στην Τουρκία, μια προεκλογική περίοδο που προοιωνίζεται πολύ έντονη και σκληρή και με το ενδεχόμενο, καθώς υπάρχουν πολλές «εκκρεμότητες», να εκδηλωθούν προβοκατόρικες ενέργειες ακόμα και βομβιστικές επιθέσεις με νεκρούς, γεγονός που θα εκτροχιάσει επικίνδυνα την κατάσταση σε αποσταθεροποιητικές εξελίξεις.

Ενδεικτικό αυτών τον προοπτικών είναι ότι ήδη η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας αποφάσισε για την προεκλογική περίοδο να επιστρατεύσουν όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διαθέτουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να περιπολούν επί εικοσιτετράωρου βάσεως και στις 81 τουρκικές επαρχίες, για να παρατηρούν και να σημειώνουν κάθε ύποπτη κίνηση.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τις νοτιοανατολικές επαρχίες όπου κατοικεί ο κουρδικός πληθυσμός, ότι και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ενώ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε σημείο οργής των Κούρδων για τις εξελίξεις στην Συρία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν… «απρόοπτα» γεγονότα που θα σημαδέψουν την με αίμα προεκλογική περίοδο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.