Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στον νέο αρχηγό της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της CIA, Mike Pompeo, αποδίδουν οι Ρώσοι την νέα μεγάλη κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ Ρωσίας που απειλεί ακόμα και με θερμή σύγκρουση των δυο υπερδυνάμεων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, ο νέος αρχηγός της CIA φέρεται να έχει δηλώσει πρόσφατα σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου πως η εποχή της «soft policy» με την Ρωσία έχει φτάσει στο τέλος της και θα πρέπει οι ΗΠΑ να αναλάβουν δράση κατά της ρωσικής επεκτατικότητας.
Σαν πρώτη συνέπεια αυτής της τοποθέτησης ήταν και η διπλωματική κρίση με την ομαδική απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, τακτική που ακολούθησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας μεγάλη ένταση στις σχέσεις τους με την Ρωσία.
Το πρόβλημα είναι το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και αν τελικά οι δηλώσεις Τραμπ για πυραυλικές επιθέσεις είναι άλλη μια μπλόφα, όπως είχε γίνει πριν από μήνες και με την Βόρειο Κορέα.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.