Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Καζάνι που βράζει η Μεσόγειος: αεροπλανοφόρα και Tomahawks κατά Bastion-P και Κalibr. Πως η Ρωσία μπορεί ν΄απαντήσει στα χτυπήματα των αμερικανικών πυραύλων κατά Συρίας.




Tα καταδρομικά USS Donald Cook και USS Porter έχουν ήδη φθάσει στα ανοιχτά των ακτών  της Συρίας, μεταφέροντας συνολικά περίπου 100 Tomahawks. Ποιες δυνάμεις θα αντιταχθούν στη Συρία (και κατά συνέπεια στη Ρωσία), δεν έχει απολύτως αποσαφηνιστεί. Ωστόσο, η απόφαση φαίνεται να έχει ληφθεί για χτυπήματα κατά της Συρίας.

Το αεροπλανοφόρο «Harry Truman» που φέρει πάνω από 30 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 20 μαχητικά, αντιαεροπορικά και ελικόπτερα, αναγνωριστικά αεροσκάφη με συνοδεία άλλων πλοίων κατευθύνεται προς την περιοχή.. Το συνοδεύουν ως και  6 αντιτορπιλικά επανδρωμένα  με περίπου 300 ακόμη πυραύλους. Και προσθέστε ένα άλλο πλοίο το « Normandy », που είναι όλο και πιο κοντά στη Συρία, θα ενωθεί με  δύο ακόμα καταδρομικά και μια γερμανική φρεγάτα.Американский авианосец "Гарри Трумэн". Фото: EAST NEWS
Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη Μεσόγειο. Αυτός εξακολουθεί να είναι έχει δώδεκα πλοία. Ως μέρος πολλών επιχειρησιακών ομάδων του στόλου – συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι από 1000 πεζοναύτες με τανκ, πυροβολικό και ελικόπτερα. Και επίσης υποβρύχια. Στον Περσικό Κόλπο αναπτύσσεται ο 5ος στόλος που εάν είναι απαραίτητο, μπορεί επίσης να συνδεθεί με την επιχείρηση.Фрегат «Адмирал Григорович». Фото: Владимир ВЕЛЕНГУРИН
Οι Βρετανοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να συμμετάσχουν. Στη αεροπορική βάση τους στην Κύπρο που βρίσκεται πλησιέστερα στη Συρία, εδράζονται τα αεροσκάφη Royal Typhoon και τα βομβαρδιστικά Tornado. Ωστόσο, μόλις το θέμα άρχισε να μυρίζει  πόλεμο, στο Λονδίνο άρχισαν να μιλούν πιο προσεκτικά για τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση. Τώρα αναμένουν 100% επιβεβαίωση της χρήσης χημικών όπλων στη Ντούμα. Τα  ίδια κι ο Μακρόν που είπε ότι θα συμμετάσχει μόνο σε χτυπήματα κατά χημικών εγκαταστάσεων.Зенитная ракетная система С-400 на боевом дежурстве. Фото: Анна САДОВНИКОВА
Η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία εξέφρασαν επίσης την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην αμερικανική περιπέτεια. Η Τουρκία και το Ιράκ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι είναι έτοιμες να παράσχουν τον εναέριο χώρο τους για να χτυπηθούν οι στόχοι της κυβέρνησης της Συρίας.
Η Ρωσία, με τη σειρά της, ανέφερε  το δικαίωμα της να καταρρίψει τους πυραύλους των Αμερικανών και να προβεί σε αντίποινα, αν οι επιθέσεις τους χτυπήσουν ρώσους στρατιώτες. Και οι στρατιωτικοί της σύμβουλοι είναι παρόντες σε όλες σχεδόν τις μονάδες του συριακού στρατού.
Στη Μεσόγειο η Ρωσία έχει παρουσία συνεχή με  10 με 15 πλοία, μεταξύ των οποίων κορβέτες, μικροί πυραυλάκατοι, ένα μεγάλο ανθυποβρυχιακό και δύο φρεγάτες -. «Admiral Grigorovich,» και «Ναύαρχος Έσσεν». Οι φρεγάτες είναι επανδρωμένες με  ελικόπτερα Ka-27, ικανά να ανιχνεύουν υποβρύχια σε βάθος 500 μέτρων και να τα καταστρέφουν. Η αναλογία της θάλασσας, βέβαια, δεν είναι υπέρ της αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ρωσία είναι σε θέση να χτυπήσει από την Κασπία Θάλασσα.
Από αέρος οι ρωσικές βάσεις καλύπτονται από τα καλύτερα συστήματα αεράμυνας παγκοσμίως τα S-400 . Ταυτόχρονα, δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα ποια είναι τα συστήματα ακτοφυλακής της Ρωσίας που επιχειρούν σήμερα στη Συρία. Ίσως το πιο πρόσφατο. Στο δίκτυο υπήρχαν, για παράδειγμα, πλαίσια ανάπτυξης του συστήματος « Bastion-P ». Τα συριακά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες του βομβαρδιστικού αεροσκάφους Su-34 με πυραύλους Χ-35 στον ουρανό πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτοί οι πυραύλοι μπορούν να βυθίσουν ένα πλοίο ως και 5.000 τόνων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές,έχουν μεταφερθεί  στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22 και Tu-95 στα αεροδρόμια του Ιράν.Ωστόσο, όπως έδειξε η εμπειρία της συριακής καμπάνιας, δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστούν στη ζώνη μάχης για να νικήσουν τους στόχους με πυραύλους κρουζ.
Oι ΗΠΑ προετοιμάζουν μια επίθεση πυραύλων στη Συρία. Η Ρωσία υπόσχεται να απαντήσει…kp
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.