Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πόλεμος Ισραήλ Συρίας / με 27 πυραύλους Katyusha ο συριακός στρατός ισοπέδωσε 4 ισραηλινά φυλάκια στο Γκολάν. update χτύπησε 10 στόχους / Τώρα ο συριακός στρατός απαντά χτυπώντας με βαρύ πυροβολικό το προκεχωρημένο φυλάκιο του ισραηλινού στρατού στο όρος Al Shaykh ΒΑ των υψιπέδων του Γκολάν …
O συριακός στρατός τώρα απαντά στις απρόκλητες επιθέσεις ισραηλινού πυροβολικού και μαχητικών κατά θέσεων του στην πόλη  χτυπώντας το προκεχωρημένο φυλάκιο του ισραηλινού στρατού στο όρος  Al Shaykh ΒΑ των υψιπέδων του Γκολάν με βαρύ πυροβολικό. Συνεχείς συρο-ισραηλινές μάχες στη μεθόριο ο συριακός στρατός ξαναχτύπησε τις θέσεις εμπροσθοφυλακής  του Ισραήλ στα κατεχόμενα του Γκολάν με εκρήξεις και σειρήνες ακούγονται στα Υψίπεδα του Γκολάν από την πλευρά ισραηλινών. Αφού το Ισραήλ έπληξε και πάλι θέσεις του συριακού στρατού στην Khan Arnabeh στην Κουνέιτρα
.
Προηγουμένως  η Τσαχάλ χτύπησε  από ξηράς και αέρος το συριακό στρατό. Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν τις συριακές δυνάμεις στην περιφέρεια της Quneitra κι ενώ μένονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατού, συμμάχων του και τρομοκρατών της Ha’yat Tahrir al-Sham – τ.al-Nusra και του (FSA),  γύρω από την πόλη al-Baath στο κυβερνείο της Quneitra . Σε αυτή την μάχη οι ισραηλινοί διοχέτευσαν άμεση υποστήριξη στους τζιχαντιστές  πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές υπέρ τους. Σύμφωνα δε με το rt το ισραηλινό πυροβολικό έβαλε κατά της συριακής πόλης  al-Baath στο κυβερνείο της Quneitra στο Ν Συρίας. Με 2 οβίδες στοχεύθηκε η περιφέρεια της πόλης σύμφωνα με ακτιβιστές ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Τανκ ισραηλινά από Γκολάν έβαλαν κατά συριακού στρατού.Το Sky News Arabic επικαλείται το αντιπολιτευόμενο  Syrian Observatory κι αναφέρει πως 1 ισραηλινός πύραυλος  στόχευσε θέσεις συριακού στρατού συμμάχων του στην πόλη  al-Baath στην  Quneitra. Από τις βολές του ισραηλινού πυροβολικού ακούστηκαν 6 εκρήξεις. Η συριακή τηλεόραση μιλά για πολλές οβίδες ισραηλινών που έπεσαν στην περιοχή. Σειρήνες ηχούσαν στο Γκολάν…
ΤΩΡΑ μεσα στη νύχτα δεκάδες συριακοί πύραυλοι χτύπησαν 4 στρατιωτικές ισραηλινά φυλάκια  αναφέρει δημοσιογραφική πηγή του almayadeen. Tα ισραηλινά μίντια παραδέχονται τώρα  ότι στοχεύθηαν στρατιωτικές ισραηλινές θέσεις με 27 πυραύλους Katyusha που προήλθαν από  συριακό έδαφος.Σύμφωνα με το sana κατοχικές ισραηλινές αρχές ζήτησαν από κατοίκους να εισέλθουν στα καταφύγια.To αντιπυραυλικό σύστημα  «Θόλος Σιδήρου » αναχαίτισε πολλές ρουκέτες στο Golan που εκτοξεύθηκαν από Συρία,Στη ρίζα της επίθεσης είναι το Ιράν σύμφωνα με ισραηλινό  (i24).


Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί την   al Quds, ιρανούς Φρουρούς Επανάστασης ότι έριξαν 20 και πλέον ρουκέτες στο Γκολάν αναφέρει το rt.
Σύμφωνα με την τηλεόραση συριακή sama Στόχοι συριακών πυραύλων στο Ισραήλ στρατόπεδα κ.α στρατιωτικό κέντρο τεχνικής αναγνώρισης .Διοικητήριο συνόρων 9900. Αρχικό κέντρο
συστημάτων τηλεπικοινωνιών. Για ηλεκτρονικό πόλεμο παρεμβολές κέντρο. Ελικοδρόμιο.Παρατηρητήριο μονάδας όπλων ακριβείας κατά τη διάρκεια εργασιών εδάφους.
Έδρα της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Ταξιαρχίας 810
Η έδρα του στρατιωτικού τάγματος στον Ερμών
Χειμερινό Αρχηγείο της Μονάδας Χιονιού.Το alahed αναφέρει κι αυτό τους 10 ισραηλινούς στόχους που χτυπήθηκαν με συριακούς πυραύλους.
1.56 π.μ η συριακή αεράμυνα τώρα στοχεύει πυραύλους ισραηλινούς πάνω από Δαμασκό …Διοικητήριο τάγματος 810 κ.α Ο συριακός στρατός αναχαιτίζει πυραύλους κοντά στη Δαμασκό που εκτοξεύθηκαν από μαχητικά από λιβανέζικο εναέριο. Οι ισραηλινοί βομβαρδίζουν την Ταξιαρχία 10 κοντά στη Δαμασκό. Επίθεση βομβαρδισμός ισραηλινών στη θέση  Qatana νότια της Δαμασκού στο Τάγμα 10.Πηγές από πεδίο μάχης αναφέρουν ότι η πρώτη δέσμη συριακών πυραύλων που στόχευσαν ισραηλινές θέσεις   ήταν πάνω από 50 . Al-Mayadeen/alahednews.
To Iσραήλ κατηγορεί την   al-Qods τους Φρουρούς της Επανάστασης που είναι όπως λένε παρόντες στη Συρία ότι εκτόξευσαν πάνω από 20 πυραύλους σε στρατιωτικές ισραηλινές βάσεις που είναι στη συνοριακή ζώνη στα υψίπεδα του Golan. Κανένας από τους πυραύλους Grad και Fajr, εκ των οποίων πολλοί αναχαιτίστηκαν από το σύστημα « Θόλος Σιδήρου » δεν έφτασαν στο ισραηλινό εδαφος ισχυρίζονται αν ακαι οι εικόνες τους διαψεύδουν όσο και οι μαρτυρίες περί εκρήξεων.L’image contient peut-être : ciel, plein air et nature
Προς τις 3 h τη νύχτα η Tsahal ανακοίνωσε ότι έκανε αεροπορικές επιδρομές  κατά 50 ιρανικών στόχων στη Συρία  (εκ των οποίων αποθήκες πυρομαχικών, οχήματα για εκτοξευτές ρουκετών.
Το συριακό DCA έριξε δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους και εμπόδισε την πλειοψηφία τους να φτάσουν στους στόχους τους αλλά κάποιοι πέτυχαν να χτυπήσουν ένα αριθμό ταγμάτων με συστήματα αεράμυνας  και radar κι μια αποθήκη πυρομαχικών.SANA O συριακός στρατός σύμφωνα με εκτιμήσεις αναχαίτισε το 70% των ισραηλινών πυραύλων και ξαναεπιτέθηκε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.