Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΠΙΑΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΚΟΓΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ… ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ «περίεργη» υπόθεση έβγαλαν στο φως σήμερα τα τούρκικα ΜΜΕ και η οποία εμπλέκει την Τουρκία, την Ρωσία και την Ρουμανία, με επίκεντρο τις συνεχιζόμενες εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Ακκογιού στην Τουρκία, δίνοντας έτσι μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα αυτό, καθώς είναι γνωστή η επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η ρωσική υπηρεσία Ασφαλείας, «FSB», συνέλαβε την Karina Tsurkan, ρομανικής καταγωγής, η οποία από το 2017 παρακολουθούσε, (διενεργούσε κατασκοπεία), την υπόθεση και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Ακκογιού.
Αλλά το πιο ενδιαφέρων σε αυτή την υπόθεση είναι όπως αποκαλύπτεται, ότι η εν λόγω Karina Tsurkan είναι πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Ρουμανίας και είναι γνωστό πως η Ρουμανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ακολουθεί πιστή φιλοαμερικανική πολιτική.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρουμάνα κατάσκοπος ήδη οδηγείται στα δικαστήρια με την κατηγορία της κατασκοπείας επισύροντας ποινή κάθειρξης 20 ετών.
Το θέμα έχει πολύ βάθος που ακόμα δεν έχει διερευνηθεί και το σημαντικό είναι πως δίνει μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στον πυρηνικό αυτό σταθμό, που σίγουρα ενδιαφέρει και την χώρα μας καθώς πολλά λέγονται για τουρκικό πυρηνικό οπλοστάσιο κλπ.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.