Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

110 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ…ΡΩΜΙΟΙ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η τάση που έχει εκδηλωθεί εδώ και χρόνια από τα κατεχόμενα, χιλιάδες κυριολεκτικά Τουρκοκύπριοι να ζητούν και να παίρνουν την κυπριακή υπηκοότητα γινόμενοι αυτόματα πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πόσο μεγάλο είναι αυτό το κύμα, φαίνεται και από το γεγονός ότι τους τελευταίους πέντε μήνες οι κυπριακές αρχές δεχτήκαν πέντε χιλιάδες αιτήσεις κατοίκων του ψευδοκράτους να αποκτήσουν την κυπριακή υπηκοότητα.
Γενικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Ömer Bilge, από το 2004 μετά την καταψήφισης του σχεδίου Ανάν περί τις 110 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ζήτησαν και πήραν την κυπριακή υπηκοότητα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες που ο ίδιος ο Ερντογάν θα κάνει θριαμβευτική είσοδο στο ψευδοκράτος, μετά την εκλογική του νίκη, για να εγκαινιάσει το μεγαλύτερο τζαμί των κατεχομένων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.