Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οι αλλαγές που γίνονται στην ΕΥΠ αρκούν;

 

Ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης τοποθετείται στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Πούλιου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του δεύτερου.
Το ΑΔΣ τοποθέτησε τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Τζαβέλα στη θέση του συναδέλφου του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εν πρώτοις ευχόμαστε, φυσικά, καλή επιτυχία στους νέο-εισελθόντες στην τόσο νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία λόγω πολιτικής ανικανότητας απώλεσε σημαντικό τμήμα της αντικειμενικά εγνωσμένης αξίας της. Ευελπιστούμε, οι αλλαγές να συνεχισθούν, έτσι ώστε η ΕΥΠ να επενέλθει σε κατάσταση και ετοιμότητα λειτουργίας, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλει καθοριστικά στην κομβική χρονική και εθνικά κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Η αδιαμφισβήτητη ικανότητα της πλειονότητας των στελεχών της, όμως, δυστυχώς δεν επαρκεί και τόσο ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οφείλουν να επανεξετάσουν την δυνατότητα ενδυνάμωσης – εμπλουτισμού του στελεχιακού δυναμικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι εσωτερικές οξύνσεις που παρατηρήθηκαν (και δυστυχώς δημοσιοποιήθηκαν, αφού η πολιτική ηγεσία δεν κατανοούσε την ζημία που δημιουργούσε με τον επιβληθέντα κομματισμό) τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να παραμεριστούν και σε κλίμα ομόνοιας η συγκεκριμένη υπηρεσία να ασχοληθεί με τα μείζονος εθνικής σπουδαιότητας και σημασίας ζητήματα που άπτονται άμεσης παρέμβασης.
Η επαναφορά άξιων αλλά δυστυχώς καρατομηθέντων υπαλλήλων της ΕΥΠ, είναι ένα θέμα που ο νέος διοικητής κ. Δραβίλας οφείλει να αξιολογήσει και να προχωρήσει στη συνέχεια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα καθοριστικής και άμεσης αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν ή και που λίαν συντόμως θα απασχολήσουν την ασφάλεια της χώρας.
Αν και πλείστες όσες φορές είμασταν αυστηροί με την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτιμήσαμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι –στο πνεύμα των δυνατοτήτων μας- απέναντι σε ανθρώπους που έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν μόνο δύσκολες καταστάσεις, παρά να λειτουργήσουμε ως κόλακές τους. Σήμερα, η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στην προμετωπίδα ενός πολυμέτωπου αγώνα και σε αυτόν τον αγώνα (παρά τις ενίοτε ενστάσεις μας) ευχόμαστε να αποδώσουν τα μέγιστα, για να οφεληθούμε όλοι μας σαν πολίτες, μα περισσότερο κερδισμένη να βγει η χώρα.

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.