Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση τροποποίησης διατάξεων του Κανονισμού λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής εξισώνονται με τις αντίστοιχες που ισχύουν για τους υπαλλήλους του υπουργείου των Οικονομικών, δίνεται όμως η δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης έως 52 ώρες το μήνα.
Στην τροποποίηση προβλέπεται ότι «για την εξυπηρέτηση ιδιαίτερων αναγκών λειτουργίας του Κοινοβουλίου» και με «αιτιολογημένες» σχετικές αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, είναι δυνατή η απασχόληση του προσωπικού ακόμα περισσότερο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης του προϋπολογισμού της Βουλής εντός των ορίων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 και εφόσον το χρονικό διάστημα της εντατικοποίησης αυτής, δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες κατ’ έτος.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιθυμεί την εργασία των υπαλλήλων «τα Σαββατοκύριακα, ή τα Χριστούγεννα» θα πρέπει να εκδώσει πρώτα ΦΕΚ με τις υπερωρίες τους, «αλλιώς η Βουλή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».
Η τροποποίηση του Κανονισμού προβλέπει τη μείωση των μετακλητών υπαλλήλων κατά 30 (στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης γίνεται λόγος για 14), καθώς και ότι οι επιχορηγήσεις της Βουλής προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θα αναρτώνται πλέον για λόγους διαφάνειας στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων εντός πέντε ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης.
olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.