Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ – ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Tartus_in_Syria_( Golan).svg



ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ
30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκκενώνει όλο το πολιτικό προσωπικό που διατηρεί στην ναυτική της βάση στην Συρία “λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων”.
 Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο “Η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει προσωπικό εξ’ αιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης στην Συρία, αλλά και λόγω πληροφοριών για επικείμενο χτύπημα εναντίον της βάσης, που αν υλοποιηθεί θα έχει μεγάλες συνέπειες για όσους το επιχειρήσουν. Παρά την εκκένωση, 16 πλοία παραμένουν στην περιοχή και οι προκαθορισμένες αποστολές (σσ. Οπλισμού) συνεχίζονται κανονικά”.
Την ίδια στιγμή, στα υψίπεδα του Γκολάν οι Ισραηλινές δυνάμεις προβαίνουν σε πολεμικούς ελιγμούς χωρίς να έχουν ανακοινώσει επίσημα τις κινήσεις. Ο στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ενώ ο Νετανιάχου όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε:
“Πρόκειται για μη θεωρητική άσκηση. Η κατάσταση γύρω μας είναι ρευστή και εκρηκτική, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες να συντρίψουν τον εχθρό. Δεν προκαλούμε κανέναν, αλλά είμαστε απόλυτα ετοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση” χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Συριακό στρατό ή στην Χεζμπολά.
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η Βρετανία όπου ο πρωθυπουργός Κάμερον συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συγκεκριμένα για την κρίση στην Συρία. Είναι ενδεικτικό ότι κάλεσε και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην συνάντηση, πράγμα το οποίο γίνεται μόνο σε καταστάσεις “υψηλότατου κινδύνου για την εθνική ασφάλεια” (πόλεμος)”
Στην Αίγυπτο, το δικαστήριο έβγαλε απόφαση κόλαφο για τον ισλαμοφασίστα Μόρσι, σχετικά με δολοφονική επίθεση και απόδραση από τις φυλακές το 2011, σε συνεργασία με ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, με την κατηγορία “συνωμοσίας κατά της χώρας”! Πρόκειται για την μαζική επίθεση το 2011 όπου απελευθερώθηκαν από τις φυλακές 25,000 ισλαμιστές μεταξύ των οποίων και ο Μόρσι. Στις 30 Ιουνίου, υπάρχει κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις που θα πάρουν τον χαρακτήρα εξέγερσης.
Σε μία απίστευτη κίνηση στήριξης του Μόρσι, οι ΗΠΑ έστειλαν 400 άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να “βοηθήσουν τις αρχές ασφαλείας”!
Την ίδια στιγμή, η αναταραχή στην Τουρκία συνεχίζεται και όλη η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Με την Ελλάδα χαρακτηριστικά απούσα.
olympia.gr

 

«Η Συρία έχει απομείνει με 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα»



Ιούνιος 27, 2013.


Ο  αυτομολήσας συνταγματάρχης, Ζιγιάντ Τλας, ανιψιός του πρώην υπουργού Άμυνας της Συρίας, Μουσταφά Τλας, είπε στην εφημερίδα Al-Quds al-Arabia,  ότι πριν από τον πόλεμο, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας είχε 350 αεροπλάνα και ελικόπτερα,  διαφορετικής ισχύος.


 Κατά τη διάρκεια των δύο ετών από τη σύγκρουση, καταστράφηκαν 190 αεροπλάνα και ελικόπτερα.


Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας δραστηριοποιείται τώρα σε τέσσερα σημαντικά αεροδρόμια-βάσεις, στο Ντουμάγιαρ στην επαρχία της Δαμασκού, στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, στην αεροπορική βάση Σαϊράτ στην ανατολική επαρχία Χομς και στην Παλμύρα στη βάση της αεροπορίας.


Ο Τλας είπε ότι πριν από τον πόλεμο το σώμα των αξιωματικών της Συρίας ανήρχετο σε 36.000 άτομα, 28.000 εκ των οποίων ανήκουν στην αίρεση των Αλεβιτών. Μάλιστα, το 75 τοις εκατό  του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας είναι Αλεβίτες.
Ο Τλας επεσήμανε ότι όταν η συριακή αντιπολίτευση λάβει νέα όπλα «θα αλλάξει σημαντικά η κατάσταση στην περιοχή».


Ο ίδιος, παραδέχθηκε, ωστόσο, για ‘λάθη’ που θέτουν το αποτέλεσμα της «επανάστασης» σε αμφιβολία. Πάντως, πιστεύει, ότι «για το μεγάλο συριακό λαό θα ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και η νίκη θα έρθει σύντομα «Ινσα ‘ Αλλάχ»- με το θέλημα του Αλλάχ-.


 
The Hellenic Information Team
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


Αυτή είναι η τουρκική τάφρος στα σύνορα με τη Συρία - Φωτογραφίες
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Οχι μόνο τάφρο α λα ...Φράγκο στον Εβρο φτιάxνουν οι Τούρκοι στα τουρκοσυριακά σύνορα - όπως έγραψε το OnAlert  - αλλά προσθέτουν και ...φράκτη από πάνω κατά τα πρότυπα του σχεδίου ...Παπουτσή για την παρεμπόδιση της εισόδου λαθρομεταναστών και λαθρεμπορίου
Το πρώτο μέρος του έργου είχε παρουσιάσει η εφημερίδα Μιλιέτ πριν λίγες μέρες.
Χθες λοιπόν η εφημερίδα Yeni Safak, γράφει  στην πρώτη σελίδα ότι, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σκάβουν μεν μεγάλα χαρακώματα φάρδους 2  και βάθους 3 μέτρων σε ορισμένα σημεία των συνόρων με τη Συρία,προσθέτει δε ότι  τώρα   γίνεται ενίσχυση με συρματοπλέγματα ύψους 2,5 μέτρων.
Κατά μήκος των συνόρων, οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν περιπολία επί 24ώρου βάσεως με θωρακισμένα οχήματα, τα οποία έχουν την ονομασία Κovra.



onalert

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.