Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εθελοντές (!) ελεγκτές εξευτελίζουν τον κόσμο για να πάρουν... bonus!
Και τώρα που οι πρώτες πληροφορίες γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση έρχονται, είναι καλό να εστιάσουμε την προσοχή μας στην πολιτική ελέγχου που υπάρχει στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο καταγγελίες για αυταρχικές συμπεριφορές ελεγκτών. Στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο όπου επιβάτες έχουν καταγράψει ελεγκτές που έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και έχουν απλώσει χέρι σε επιβαίνοντες. Μέχρι και καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά σε ΑΜΕΑ υπάρχουν!

Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί ο ΟΑΣΑ δίνει το δικαίωμα σε υπαλλήλους του να παριστάνουν τους ελεγκτές ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ! Και μάλιστα τους δίνει και το 10% των εσόδων από τα πρόστιμα που κόβουν!
Καταλάβατε; Είναι ευρώ, δεν είναι αστεία που λέει και η διαφήμιση!
Ας μας απαντήσει λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός: Είναι δυνατόν κύριε Χρυσοχοϊδη υπάλληλοι που παίρνουν μισθό από τον Οργανισμό να παριστάνουν εκτός βάρδιας τους... νταήδες για να πάρουν και το εξτραδάκι τους; Με ποια εκπαίδευση; Με ποια κριτήρια; Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές σας; Ποιος τους επιβλέπει;
Μιλάνε στον πληθυντικό ως οφείλουν στους επιβάτες; Είναι κόσμιοι; Είναι πράοι; Εχουν κατανόηση; Ελάτε τώρα. Οποιος χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς ΞΕΡΕΙ καλά.
Αρα, αφού πληρώνεται με ποσοστό, ο... εθελοντής ελεγκτής έχει κάθε λόγο να εξευτελίσει, να μη δείξει καμία επιείκεια, να πιέσει... Αλλιώς, δε θα πάρει το ποσοστό του. Δε λέμε ότι το έκανε ο συγκεκριμένος (αν και η στάση του στο βίντεο μετά το θάνατο, που ήθελε να στείλει τους άλλους επιβάτες στο... αυτόφωρο, άλλα δείχνει). Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο, όπως νομίζουν ότι είναι οι κύριοι του ΟΑΣΑ που έβγαλαν ανακοίνωση και μας παρουσιάζουν ως γεγονός το πώς τους περιέγραψε την κατάσταση ο ίδιος ο -κατηγορούμενος- ελεγκτής (γιατί, βλέπεις, το παιδί είναι νεκρό - δε μπορεί να μιλήσει...).
Σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου γίνονται... δειγματοληπτικοί έλεγχοι από "εθελοντές"; Και αλήθεια, τι διάολο σημαίνει εθελοντής αφού τα ΠΑΙΡΝΕΙ; Εθελοντής με ποσοστό μωρέ; Μόνο στην Ελλάδα αυτά...
Και γιατί εκτός βάρδιας και με... μπόνους; Να το κάνουν εντός βάρδιας και με αντάλλαγμα το μισθό που παίρνουν τη στιγμή που το 28% των Ελλήνων είναι άνεργοι.
Εσείς κύριε Χρυσοχοϊδη λόγω του πασοκικού σας πολιτικού βίου μπορεί να είστε συνηθισμένος στη λογική του "κάνω τα πάντα για το χρήμα". Μπορεί και ως πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης να σας αρέσει να βλέπετε άτομα που συμπεριφέρονται σαν κακοί μπάτσοι και στο νέο μνημονιακό σας υπουργείο.
Αλλά ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Και η απίστευτη τραγωδία με τον θάνατο του Θανάση ανοίγει μια και καλή τους ασκούς του Αιόλου...
ΥΓ: Αλήθεια, κύριε Μιχάλη, σας άρεσε η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ;
ΥΓ2: Αληθεύει ότι οι ελεγχτές έχουν εντολή να ΜΗΝ ταλαιπωρούν τουρίστες; Ε, Γκραικύλοι;
ΥΓ3: Αληθεύει, επίσης, ότι οι ελεγχτές διαλέγουν δρομολόγια που θεωρούν ότι "τους παίρνει;"

toxwni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.