Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Περιγραφή-σοκ για τα Ιμια στο σχολικό βιβλίο της ντροπής! Μιλά για αμοιβαίες υποχωρήσεις (!) μετά τη διεκδίκηση της βραχονησίδαςΟ «συνωστισμός» της Μαρίας Ρεπούση φαίνεται ότι ήταν μόνον η αρχή! Οι επικίνδυνες ανακρίβειες σε ιστορικά βιβλία, τα οποία μάλιστα διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα σχολεία, συνεχίζονται, με αποτέλεσμα την ευθεία παραποίηση των γεγονότων που σημάδεψαν την
ελληνική Ιστορία.

Πρόκειται, λοιπόν, για το περιστατικό που σημάδεψε την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη, τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν τη μαύρη νύχτα των Ιμίων και στοίχισαν τη ζωή στους τρεις ήρωες Ελληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, εξαιτίας της ατολμίας του πρώην πρωθυπουργού. Στο βιβλίο της Ιστορίας της 3η Γυμνασίου στο κεφάλαιο 12 υπό την τίτλο «Η Ελλάδα από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως τα τέλη του 20ού αιώνα», και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα 58, όπου περιγράφονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη από το 1993 έως και το 2000, «αποκαλύπτεται» σχετικά με τα Ιμια: «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ιμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές θέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το 2010 η συγκεκριμένη αποστροφή είχε εγείρει μέγα ζήτημα, με την τότε υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου να στέλνει εγκύκλιο προκειμένου να διορθωθεί το «σφάλμα». Εντούτοις, στην έκδοση που έχει στα χέρια της η «δημοκρατία» το βιβλίο φέρεται ότι έχει εκδοθεί το 2013 και να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Να σημειωθεί πάντως ότι η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 2007.
Σε κάθε περίπτωση, οι συγγραφείς (η επίκουρη καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου Ευαγγελία Λούβη και ο ιστορικός Δημήτριος Χρ. Ξιφαράς) φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν από την τότε αναταραχή (συνωστισμός Νο2 ονομάστηκε) και επιμένουν ότι τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, από τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι οι άσπονδοι γείτονες έκαναν και αυτοί... υποχωρήσεις! Δηλαδή η υποχώρηση των Τούρκων κομάντος έγκειται στο ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη βραχονησίδα, η οποία ανήκει στην Ελλάδα; Διότι τότε η κυβέρνηση των γειτόνων δεν προέβη σε καμία άλλη, εν αντιθέσει με τη χώρα μας, η οποία έκανε τη μία πίσω από την άλλη, και στο τέλος ευχαριστούσε ο Κώστας Σημίτης τους Αμερικανούς.
Περιττό δε να σημειώσουμε ότι πουθενά δεν αναφέρουν ότι την 31η Ιανουαρίου οι Τούρκοι κομάντος είχαν καταπατήσει ελληνικό έδαφος, όπως επίσης και το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν ο τραγικός θάνατος του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Εκτορα Γιαλοψού.
Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται, αφού το εν λόγω απόσπασμα συνοδεύεται από μεγάλη φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Λαλιώτη, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Γιώργο Ανωμερίτη και τον Γιάννο Παπαντωνίου, που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη.
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.