Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Οι Ορθόδοξοι ιθαγενείς της Αλάσκας ζητούν άμεση ενσωμάτωση με τη ΡωσίαΟι Ορθόδοξοι ιθαγεννείς του Αμερικανικού νησιού της Αλάσκας Spruce Island, "Νέο Βαλαάμ" κατά τους Ρώσους, ζητούν την ενσωμάτωση τους στην Ρωσσική ομοσπονδία...

Σύμφωνα με τον Άισεν Νικολάεφ, ο οποίος είναι δήμαρχος της περιοχής, και σε επίσημη αναφορά στον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λάβρωφ και την Ρωσσκική Δούμα , η οργάνωση Russian-America, που ειδικεύεται στην έρευνα ιστορικών αρχείων και βιβλιοθηκών εντόπισε έγγραφο του 1868 του επιτρόπου της Ρωσσικής Κυβερνήσεως που αφορούσε την μεταβίβαση της Αλάσκας στην Αμερική.
Στο επίσημο αυτό έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα πως το νησί "Νέο Βαλαάμ" όπου έζησε, κήρυξε, θαυματούργησε και ενταφιάστηκε ο Όσιος Γερμανός της Αλάσκας , περνά εξ ολοκλήρου στην δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν υπόκειται σε πώληση ή μίσθωση λόγω της Ιερότητας του.
Το έγγραφο μεταφέρθηκε στην Αμερική από τον Ρώσο κρατικό λειτουργό Μιχαήλ Βινοκόρωφ το 1917 κατά την διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης .
Σκεπτικισμό βέβαια προκαλλεί η συγκυρία της δημοσίευσης του εγγράφου από την πλευρά της Μόσχας, την στιγμή που μαίνεται ένας άνευ προηγουμένου διπλωματικός πόλεμος με τις ΗΠΑ.
polemiko-imerologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.