Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κοντά σε μεγάλη κι ιστορική νίκη στο Χαλέπι ο Ασαντ ενάντια στους ισλαμοφασίστες



Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες οι δυνάμεις του προέδρου al Assad, της Hizbollah και των Ιρανών μαχητών που επιχειρούν στην Συρία, έχουν επιτύχει τον έλεγχο του 80% της πόλης του Αλεπίου της μεγαλύτερης πόλης της χώρας και το προπυργίου της εξέγερσης κατά της κυβέρνησης της Συρίας.

Εδώ και δύο ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να εισέλθουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τρείς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η προώθηση των κυβερνητικών δυνάμεων γίνεται σταθερά, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων στην πόλη οι επιθέσεις που εξαπολύουν κατά των ανταρτών οι άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης ISIL προφανώς στο πλαίσιο των ενδοανταρτικών συγκρούσεων που έχουν ξεκινήσει εδω και ένα χρόνο.
Στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων πολέμου και αρκετοί σουνίτες που ζουν κοντά στην πόλη και παραστρατιωτικές δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος Baath.
Στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές είναι η σταδιακή εξασθένηση των ανταρτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και την εξαπόλυση της τελικής επίθεσης τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.