Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΙ Ο KERRY ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ… Εεεε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!-Με οικονομικό αποκλεισμό απειλούν οι ΗΠΑ τη Ρωσία-Πολωνικός πανικός με τις εξελίξεις, ξύπνησε η Ιστορία-Να μεσολαβήσει στην Κριμαία θέλουν Τουρκία και Αχμέτ-Κίνα: Καταδικάζει κρατώντας όμως λεπτές ισορροπίες

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/03/24b47-6a00d83451af9f69e2019aff52ada2970c-500wi.jpg


ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΙ Ο KERRY ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ… Εεεε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

Γράφει η Σοφία
Ο Ομπάμα ανησυχεί για την εδαφική ακεραιότητα του θηράματος του ΔΝΤ.
O Κέρρυ ανησυχεί για την ειρήνη και την ασφάλεια που πρέπει να συνοδεύει το γεύμα.


Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια βίαιης επέμβασης κατά της πολύπαθης Συρίας, η αμερικανική διπλωματία έκανε στροφή στην ποιότητα κι αναδιπλώθηκε στον προσφιλή της πορτοκαλί παρεμβατισμό. Οι συνέπειές του εκδηλώθηκαν άμεσα με την ρωσική κυβέρνηση να βγαίνει απ΄ τα "ρούχα" της…
Τώρα τα πορτοκαλόπαιδα του γνωστού Οίκου παροχής υπηρεσιών στο ΔΝΤ ανησυχούν!
Δεν είναι μόνο «η εισβολή και η κατοχή εδάφους της Ουκρανίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία», είναι «η παραβίαση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» και των διεθνών συμβάσεων, αλλά επίσης αποτελεί «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ουκρανίας και της περιοχής» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Και η εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία είναι παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και των διεθνών συμβάσεων, αλλά δεν είδαμε να ιδρώνει τ’ αυτάκι κανενός σας για τις διεθνείς συμβάσεις!
Γιατί να ιδρώσει; η ξένη κατοχή εδώ δεν εμποδίζει το γεύμα του ΔΝΤ…
Μην σπαράζετε τόσο για την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και τις διεθνείς συμβάσεις βρε παιδιά! Θα πάθετε τίποτα! Τόσες διαλέξεις σας έχει κάνει ο "προτιμώ να δώσω μερικά στρέμματα απ’ το χωράφι για να κοιμάμαι ήσυχος" τίποτα δεν μάθατε;
olympia.gr

Επικοινωνία Ομπάμα, Ολάντ και Χάρπερ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ και τον καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ όπου εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σημειώνει ο Λευκός Οίκος σχετικά με τις δύο ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες του αμερικανού προέδρου.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συντονίσουν στενά τις ενέργειες τους και μέσω των διεθνών οργανισμών, ενώ «επιβεβαίωσαν τη σημασία της ενότητας της διεθνούς κοινότητας για τη στήριξη του διεθνούς δικαίου ως προς το μέλλον της Ουκρανίας και της δημοκρατίας της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Οι Ομπάμα, Ολάντ και Χάρπερ δεσμεύτηκαν επίσης να συνεργαστούν ως προς το οικονομικό πακέτο στήριξης και βοήθειας προς την Ουκρανία, δεδομένου ότι το Κίεβο επιδιώκει σειρά μεταρρυθμίσεων και σταθεροποίησης της ουκρανικής οικονομίας συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Καναδάς εναντίον Πούτιν
kanadΟ πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προειδοποίησε σήμερα ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή του στην σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι μετά το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενώ ανακλήθηκε και ο Καναδός πρεσβευτής στη Μόσχα.
«Ενωνόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας για να καταδικάσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο την στρατιωτική επέμβαση του ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός. «Οι ενέργειες αυτές συνιστούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Συνιστούν επίσης παραβίαση από τη Ρωσία των υποχεώσεών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
Σχόλιο: Ενώ οι υποχθόνιες παρεμβάσεις της Δύσης που φέρνουν στην κυβέρνηση ακροδεξιούς είναι καθόλα νόμιμες. Υποκρισία και πολιτικάντικος φαρισαϊσμός! Ο Πούτιν δεν δείχνει να πτοείται και καλά κάνει…
pygmi.gr


Κίνα: Καταδικάζει κρατώντας όμως λεπτές ισορροπίες

Με μια δήλωση που χρειάζεται να συνυπολογιστεί η ευρύτερη συμπεριφορά της Κίνας για να ερμηνευθεί, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τοποθετήθηκε στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία:
«Καταδικάζουμε την πρόσφατη εξόχως βίαιη συμπεριφορά στην Ουκρανία και συνεχίζουν να καλούμε όλες τις πλευρές να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, σε ένα νόμιμο πλαίσιο, προστατεύοντας συνειδητά τα νόμιμα συμφέροντα όλων των πολιτών της Ουκρανίας (…) Υπάρχει σαφής εξήγηση γιατί οι εξελίξεις έχουν φτάσει μέχρι εδώ που είναι σήμερα».
Με τον τρόπο διατύπωσης δεν προκύπτει καταλογισμός ευθυνών στη μία ή την άλλη πλευρά, αφήνοντας όλες τις ερμηνείες ανοικτές, κάτι σύνηθες στα διπλωματικά ανακοινωθέντα. Όμως, τις προηγούμενες ημέρες, το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του κινεζικού καθεστώτος, είχε ασκήσει κριτική στον χειρισμό της υπόθεσης από τη Δύση, την οποία και κατηγορούσε για ψυχροπολεμική νοοτροπία.
Κατά συνέπεια, δια της ατόπου και μέχρις ενός βαθμού, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι η δήλωση «γέρνει μετριοπαθώς» υπέρ της Μόσχας, αφού η πιο σαφής αναφορά, σχετίζεται με ένα θέμα που ταλαιπωρεί και τις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου, την αδυναμία να ξεπεραστεί η φερόμενη ως ψυχροπολεμική νοοτροπία των ΗΠΑ.
defence-point.



Να μεσολαβήσει στην Κριμαία θέλουν Τουρκία και Αχμέτ…

Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται, αναφέρει η λαϊκή παροιμία και επιβεβαιώνεται. Ο «λύκος», στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Τουρκία και η αναμπουμπούλα η Ουκρανία, πεδίο δόξης λαμπρό για τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που προσπαθεί να μην τον πάρουν τα σκάγια από την επίθεση που δέχεται για μαζική διαφθορά το αφεντικό του, ο Ερντογάν.
Ο Νταβούτογλου μετέβη χθες στην Ουκρανία όπου είχε συνάντηση με τον εκτελών χρέη προέδρου Αλεξάντρ Τουσίνοφ, τον οποίο ανέφερε τη πρόθεσή της κυβέρνησής τους να μεσολαβήσει για το ζήτημα της Κριμαίας. «Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μειωθεί η ένταση στην Κριμαία. Όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με τρόπο ώστε η Ουκρανία να παραμείνει ενωμένη. Η Κριμαία είναι η γέφυρα που ενώνει την Ουκρανία με την Τουρκία και η ειρήνη στην Κριμαία είναι ζωτικής σημασίας», είπε ο μεσολαβητής Αχμέτ.
Η Τουρκία, όπως έχει αναφερθεί από το «defence-point.gr», κατευθύνει τις κινήσεις των Τατάρων της Κριμαίας, οι οποίοι αποτελούν το 1/6 περίπου του πληθυσμού της χερσονήσου. Μια ρωσική Κριμαία, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται, ευχάριστα, ούτε ως ενδεχόμενο, από τη Τουρκία, η οποία, κυριολεκτικά, θα «πνιγεί» σε μια ρωσική Μαύρη Θάλασσα.
Συνειρμικά, δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να θυμηθούμε τον διαβόητο Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-56), όπου Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί πολέμησαν υπέρ των Τούρκων και κατά των Ρώσων, με επίκεντρο των επιχειρήσεων την Σεβαστούπολη. Και τότε στόχος των δυτικών δυνάμεων ήταν να περιορίσουν τις ρωσικές φιλοδοξίες. Το πέτυχαν, προσωρινά, αλλά αργότερα υποχρεώθηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της Ρωσίας έναντι των τότε Κεντρικών Δυνάμεων, με τα οποίες συμμάχησε και η Τουρκία.
Ευτυχώς, πάντως, αυτή τα φορά ο Αχμέτ δεν θα είναι μόνος, καθώς σήμερα μεταβαίνει στην Ουκρανία και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων της ΕΕ, Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος θα μεταβεί πρώτα στην Κριμαία και κατόπιν στο Κίεβο. Στην Κριμαία που η ελληνική παρουσία μετριέται σε χιλιετίες, θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας…
defence-point.gr


Πολωνικός πανικός με τις εξελίξεις, ξύπνησε η Ιστορία…

Μεγάλος εκνευρισμός για τις εξελίξεις επικρατεί στις τάξεις της πολιτικής ηγεσίας της Πολωνίας, που βλέπει ότι σε περίπτωση ξεσπάσματος σύγκρουσης σε ουκρανικό έδαφος, μεταξύ Ρώσων αι Ουκρανών, θα είναι μια ακόμη φορά στην Ιστορία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν βρεθεί πλησίον των πολωνικών συνόρων χρησιμοποιώντας ένοπλη – θανάσιμη βία…
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντόναλντ Τουσκ, στράφηκε εναντίον και των Ευρωπαίων, αναφέροντας ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος μιας ακόμη πολεμικής σύγκρουσης. Το ερώτημα είναι εάν ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι η κλιμάκωση ξεκίνησε όταν αυτοί που η χώρα του υποστηρίζει, καταπάτησαν συμφωνία που πριν λίγες ώρες είχαν υπογράψει. Γι’ αυτό κουβέντα, όλοι…

Στο κλίμα – σχεδόν – πανικού προσθέτει και η έκκληση του προέδρου της χώρας, Μπρονισλάβ Κομορόσβσκι, για να συνεδριάσει το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (North Atlantic Council) και να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφού οι Πολωνοί αισθάνονται απειλούμενοι από τις εξελίξεις. Ο δε υπουργός Εξωτερικών Ράντεκ Σικόρσκι, επισπεύδει το ταξίδι του στο Ιράν για να αντιμετωπίσει την κρίση στα σύνορα της χώρας του…
Γενικότερα επικρατεί παράκρουση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδίως στην ανατολική Ευρώπη, με τον Τσέχο πρόεδρο να βρίσκει ομοιότητες με την κίνηση των Σοβιετικών το 1968 για την κατάπνιξη της «Άνοιξης της Πράγας», αλλά και Βρετανό μεγαλόσχημο, ειδικό στα θέματα διεθνούς ασφάλειας (στέλεχος ιδρύματος RUSI), ότι η κατάσταση θυμίζει τις προσαρτήσεις του Χίτλερ στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
defence-point.gr


Με οικονομικό αποκλεισμό απειλούν οι ΗΠΑ τη Ρωσία

rosikosstratos
Νέες προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον  Κέρι.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κέρι καταδίκασε την Ρωσία για την «απίστευτη επιθετικότητά της» όσον αφορά στην Ουκρανία και απείλησε για «πολύ σοβαρές συνέπειες» από  τις ΗΠΑ και άλλα κράτη.
Συνέπειες που όπως τόνισε θα περιλαμβάνουν και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.
Δεν μπορείς στον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι στον 19ο και να εισβάλλεις σε μια χώρα με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε ο Κέρι στο τηλεοπτικό κανάλι CBS.
Ωστόσο, ο Κέρι πρόσθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει το περιθώριο για να λάβει τις σωστές αποφάσεις που θα αποκλιμακώσουν την κρίση στην περιοχή.
«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πέσκοβ όταν του ζητήθηκε να  σχολιάσει τις δηλώσεις Κέρι.
makeleio.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.