Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ!

174af95d38f17e7eb607ce0a3b8dc5b3
Γνωστά τα ανιστόρητα μυθεύματα περί σχέσεων με τους εβραίους και επισκέψεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ιερουσαλήμ. Επισκέψεως που ουδέποτε έγινε... Μέσα στα πλαίσια των διηγήσεων του Ψευδο-Καλλισθένους περιλαμβάνεται και η περίφημη συνάντηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Εβραίους. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, ο Αλέξανδρος… προσκύνησε τον αρχιραββίνο(!!!) της Ιερουσαλήμ και προσέφερε θυσία στον… Ιεχωβά(!!!).
Μάλιστα, βλέποντας ο Αλέξανδρος το θεϊκό σχήμα των ενδυμάτων των Ραββίνων, απόρησε και τους ρώτησε ποιον θεόν πιστεύουν. Οι Εβραίοι τότε απήντησαν στον θεό που έπλασε τον ουρανό και τη γη. Για την συνάντηση αυτή μεταξύ Εβραίων και Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν αναφέρει φυσικά ούτε μία λέξη ο Αρριανός ούτε βεβαίως ο Πλούταρχος και κανένας αρχαίος συγγραφέας εκτός από τον …Εβραίο Ιώσηπο.
Για την συνάντηση Αλεξάνδρου και Εβραίων γράφει χαρακτηριστικά στην μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια ο πολύς (πολύς και γι αυτό λησμονημένος) καθηγητής εθνολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στίλπων Κυριακίδης: «Το διήγημα τούτο, ευρίσκεται παρά Ψευδο-Καλλισθένη, ότι αποτελεί δε πλάσμα Ιουδαϊκόν ουδεμία υπάρχει αμφιβολία. Η επίσκεψη άλλως του Αλεξάνδρου εις Ιεροσόλυμα ως ανήκουσα εις την Ιουδαϊκήν Παράδοσιν δεν είναι άγνωστος και εις τον Ιώσηπο». Ψέμα λοιπόν και τερατολογία όλα τα περί προσκυνήσεως του Αλεξάνδρου εις τον αρχιραββίνο.
Αλλά για τις σχέσεις Ελληνισμού και εβραϊσμού ας δούμε τι γράφει ο Γουίλ Ντυράν στην Παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού: «Ο αγών μεταξύ του Ελληνικού και εβραϊκού τρόπου ζωής ήτο μια από τας διαρκεστέρας συγκρούσεις του ανθρωπίνου αισθήματος και της σκέψεως». Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε τις αιματηρές συγκρούσεις Ελλήνων και εβραίων μέσα στην Ελληνική Αυτοκρατορία των Σελευκιδών. Ίσως μάλιστα να μην γνωρίζετε ότι ο σκληρός πυρήνας του διεθνούς σιωνισμού ακόμη και σήμερα, οι περίφημοι «Χασιντίμ», άρχισαν την δράση τους το 300π.Χ. σαν κίνημα φανατικών εβραίων που εστηρίζοντο στην προστασία της Ρώμης και επολέμουν τον Αντίοχο τον Επιφανή. Αυτά τα λίγα λοιπόν για ένα ακόμη από τα μεγάλα ψέμματα που συστηματικά καλλιεργούνται στην εποχή μας από τους ψευτοϊστορικούς περί των αγαθών σχέσεων του Αλεξάνδρου με τους εβραίους».
ellinonpaligenesia

1 σχόλιο:

  1. (ΑΣΤΕΡΙΟΣ)ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΖΗΛΕΨΕ ΚΑΙ ΕΘΕΛΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΙ΄ΑΥΤΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΕΒΙΟΣΕ.ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝ.ΒΑΡΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΑΦΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΧΑΡΙΣ ΤΩ ΘΕΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.