Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΙ Ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

από την επιχείρηση

από την επιχείρηση
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο εχθρός του εχθρού μου και δικός μου εχθρός.Κάπως έτσι αναπροσαρμόζουν οι ΗΠΑ και ο αραβικός κόλπος την πολιτική τους στο θέμα του Ισλαμικού Κράτους.Προηγήθηκε ένα γαιτανάκι διπλωματικών επαφών ως και πρόσκαιρη ως στιγμιαία αναστολή της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων Συρίας ΗΠΑ για την διευθέτηση της κατάστασης.

To Yπ.Εξωτερικών της Συρίας πληροφορήθηκε την Δευτέρα από τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ λόγω της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ την πρόθεση των αμερικανών να προχωρήσουν άμεσα σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ισλαμικού Κράτους στη Συρία.Στη συνέχεια ο “Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid Mouallem δέχθηκε τη Δευτέρα ένα μήνυμα από τον αμερικανό ομόλογό του John Kerry που τον πληροφορούσε ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν βάσεις της Daesh στη Συρία” ανακοινώνει το Υπ.Εξ της Συρίας.H εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού κράτους Jen Psaki δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Συρία για τις γενικότερες προθέσεις τους μέσω των αντίστοιχων αντιπροσώπων τους στα Ηνωμένα Έθνη. 1411471485000-EPA-AT-SEA-ARABIAN-GULF-USA-SYRIA-IS3
Επιπρόσθετα το Υπ.Εξ. γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ ” πληροφόρησαν τον αντιπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη για τα επικείμενα χτυπήματα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Raqqa” .Το Υπ.Εξ επαναδιατύπωσε την στερεότυπη θέση του ότι η “Συρία υποστηρίζει κάθε διεθνή προσπάθεια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως αυτή του Daesh (ένα από τα ακρονύμια του Ισλαμικού Κράτους ) και της al-Nosra εμμένοντας στον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και συμβατότητας με τη διεθνή νομοθεσία.
από την επιχείρησηαπό την επιχείρηση
Η Συρία θα συνεχίσει να μάχεται την Daesh στη Raqqa,στη Deir Ezzor και σε άλλες συριακές περιοχές με τη συνεργασία χωρών όπως το Ιράκ.Ο συντονισμός με το Ιράκ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεχίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο γιατί οι 2 χώρες βρίσκονται στην ίδια θέση απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος σε εφαρμογή της απόφασης 2170 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ “αναφέρει το κείμενο που εξέδωσε το Υπ.Εξ της Συρίας.1411472351000-EPA-AT-SEA-RED-SEA-USA-SYRIA-IS
Ένας μαχητής από την πόλη της Raqqa ονόματι Abou Youssef ανέφερε στο AFP μέσω internet ότι τα χτυπήματα στόχευσαν την πρώην έδρα του κυβερνείου και νυν στρατηγείο του Ισλαμικού Κράτους. “Προκλήθηκε μια μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις γιατί πιθανότατα αυτό το μέρος χρησιμοποιείται ως αποθήκη όπλων “.
Σύμφωνα με ΜΚΟ και ακτιβιστές 22 στοχευμένα χτυπήματα πραγματοποίησε η συμμαχία στην περιοχή του Boukamal στα σύνορα με Ιράκ στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία Deir Ezzor .Ενώ άλλα 8 χτυπήματα ασκήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Deir Ezzor.raidUS100
Το απόγευμα το Πεντάγωνο αναγνώρισε ότι χτύπησε μια ομάδα της Al-Qaïda στα δυτικά του Χαλεπίου,το καταφύγιο της οργάνωσης Khorassan που αποτελείται από βετεράνους της Al-Qaïda.

(Al manar)
Ο Obama δήλωσε από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ επιτέλεσαν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία για να περιορίσουν τις ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές και ότι δεν θα διστάσουν να τις επαναλάβουν.1411471293000-EPA-AT-SEA-ARABIAN-GULF-USA-SYRIA-IS1
“Δεν θα ανεχθούμε καταφύγια τρομοκρατών που απειλούν το λαό μας ” δήλωσε οριοθετώντας την στρατηγική του ότι η επίθεση αυτή στοχεύει αποκλειστικά και μόνο θέσεις τρομοκρατών. Ο Obama δεσμεύθηκε να μην χρησιμοποιήσει χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις σε Ιράκ ή Συρία κι επανέλαβε ότι το σχέδιό του είναι να σχηματίσει τοπικές δυνάμεις που θα πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.
“Η όλη προσπάθεια θα πάρει χρόνο.Θα υπάρξουν προκλήσεις στο μέλλον. Αλλά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να κερδίσουμε τη μάχη κατά αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης,για την ασφάλεια της χώρας και της περιοχής κι ολόκληρου του κόσμου. ” (usa today)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.