Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γιατί επιμένουν οι δανειστές;


troikav
Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, γιατί οι απεσταλμένοι των δανειστών είναι τόσο σκληροί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Ενώ υπόσχονταν ελαφρύνσεις και μείωση του χρέους, τελικά ζητούν μείωση κύριων συντάξεων και αύξηση φόρων αλλά και την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, καθώς και του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% εφαρμόζεται στα φάρμακα και στα εμβόλια, στη διαμονή σε ξενοδοχεία, στα βιβλία, στις εφημερίδες και τις περιοδικές εκδόσεις, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων.
Τα πρόσθετα μέτρα που ζητά μετ” επιτάσεως η τρόικα αναμένεται να βαθύνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση στην πραγματική οικονομία, ενώ υποτίθεται ξεκινούσε μια μικρή περίοδος ανάσας για την ελλαδική κοινωνία.
Οι δανειστές θέλουν να μείνουν στην χώρα, ειδικά τώρα που οι γεωπολιτικές εξελίξεις «τρέχουν» στην γειτονιά μας, μια ξαλαφρωμένη από εκείνους Ελλάδα ενδεχόμενα δρούσε απρόβλεπτα, σκέφτονται σίγουρα τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών.
Πέραν τούτου, στα πλαίσια επιτάχυνσης της επιβολής παγκόσμιας κυβέρνησης (θυμηθείτε εδώ), προφανής στόχος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όσες χώρες «ανήκουν εις την Δύσιν», είναι η περαιτέρω διόγκωση της κρίσης, προκειμένου να γονατίσουν και όλοι όσοι έχουν ακόμα μια άλφα οικονομική ευχέρεια. Έχουν αυξηθεί μάλιστα οι φωνές «πολιτικών και οικονομολόγων» στην Ελλάδα που ζητούν παγκόσμιο μοντέλο διαχείρησης των κρίσεων.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και κατά πόσο θα επιμείνει τελικά η Τρόικα με την κυβέρνηση να παίζει την παραμονή της στην εξουσία κορώνα γράμματα…

ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.