Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Θράκη: Κατάληψη ελληνικών τηλεφωνικών συχνοτήτων από την Turkcell


Μοιάζει με ανέκδοτο, για την εποχή που ζούμε, αλλά τελικά είναι κατάντια και μάλιστα επικίνδυνη, με την Ελλάδα ανίκανη να προστατεύσει ακόμη και τα όσα από το Διεθνές Δίκαιο της προσφέρονται.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Ξαφνικά, χθες το απόγευμα, ένα μεγάλο πλήθος από κινητά τηλέφωνα της Cosmote, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν σε ταινία τρόμου. Οι τηλεφωνικές κινηές συσκευές φερόντουσαν σαν να είχαν καταληφθεί από κάποιο φάντασμα. Ανοιγόκλεινε το ραδιόφωνο, καλούσαν τον τελευταίο αριθμό κλήσης, έδειχναν να... φορτίζονται και άλλα πολλά. Την ίδια στιγμή, ήταν αδύνατο να υπάρξει κλήση από τη σταθερή τηλεφωνία προς αυτές τις κινητές τηλεφωνικές συσκευές. Στο τέλος, κάποιες από αυτές εμφάνισαν ένδειξη παρόχου, παρουσιάζοντας μία έκπληξη στους κατόχους τους. Τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν με πάροχο την Turkcell (τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας) και μάλιστα, χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής του παρόχου!!!
Το φαινόμενο ειδοποίησης εισόδου σε περιοχή και τουρκικού παρόχου, εμφανίζεται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όμως, αυτά τα περίεργα συνέβαιναν στην Ξάνθη, δηλαδή πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα...
Τι είχε συμβεί; Πώς ξαφνικά η τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επηρέασε τα κινητά τηλέφωνα μέχρι και το νομό Ξάνθης; Και γιατί η συμπεριφορά των τηλεφώνων ήταν τόσο παράξενη (από απόψεως του λογισμικού τους), ενώ ήταν αδύνατη η κλήση τους από σταθερά τηλέφωνα;
Πολύ απλά, υπήρξε ενδυνάμωση του σήματος σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα από αναμεταδότες την Turkcell, με αποτέλεσμα να "καπακώσει" συχνότητα της Cosmote, η οποία από την πλευρά της δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε!
Η παράνομη αυτή αύξηση του σήματος της τουρκικής εταιρείας τηλεφωνίας δημιουργθεί εύγλωττες απορίες για την ποιότητα, αλλά κυρίως για την ικανότητα από την πλευρά της Ελλάδας, να ελεγχθούν τέτοιου είδους "συμπεριφορές", αφού κάλλιστα μπορούν να ενεργοποιηθούν τουρκικά τηλέφωνα στην Ελλάδα, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες τους πλήρη ανεξαρτησία για άμεση (και μη ελεγχόμενη) επαφή (ήχητική ή γραπτών μηνυμάτων) και επικοινωνία με την Τουρκία (δεν επιθυμούμε αυτή τη στιγμή να αναπτύξουμε περισσότερο το τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την Θράκη, τη στιγμή που η Τουρκία συμπεριφέρεται αρκετά επιθετικά κατά της Ελλάδας). Όσοι έχουν έναν μέσο δείκτη νοημοσύνης μπορούν να αντιληφθούν τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε μία περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης...
Το πρόβλημα, πάντως, για του χρήστες της Cosmote λύνεται αρκετά εύκολα, αφού αρκεί να ζητήσουν κατάργηση περιαγωγής της Turkcell με ένα τηλεφώνημά τους στον αριθμό 13838.
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.