Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ισλαμιστής κρατά ομήρους στο Σύδνεϊ – Δύο Έλληνες έζησαν από κοντά τον τρόμο…


tzaus

Δύο Έλληνες έζησαν από κοντά τον τρόμο…
Ώρες αγωνίας στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, όπου εδώ και πολλές ώρες άγνωστος άνδρας έχει εισβάλει σε καφετέρια σε εμπορικό κέντρο της πόλης και κρατά ομήρους περισσότερους από 30 ανθρώπους!
Οι τελευταίες πληροφορίες από το Σύδνεϋ αναφέρουν πως μετά την επικοινωνία που είχαν οι αυστραλιανές αρχές με τον δράστη, εκείνος ζήτησε μια σημαία του ISIS, επιβεβαιώνοντας πως είναι τζιχαντιστής και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ.
Υποστήριξε πως έχει τοποθετήσει τέσσερις βόμβες, οι δυο εκ των οποίων μέσα στην καφετέρια.

Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι έχουν καταφέρει να διαφύγουν, ενώ οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων προέβαλαν εικόνες όπου ένας άγνωστος κρατάει κοντά στο παράθυρο της καφετέριας μια σημαία με ισλαμικά γράμματα.
Φαίνεται πως πρόκειται για την σαχάντα, την μουσουλμανική ομολογία της πίστης: «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του».
Δυο Έλληνες που δουλεύουν στην περιοχή έζησαν από κοντά τον τρόμο. Ο Άκης Καστελλορίου και ο Γιάννης Τρυπιδάκης ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Ο πρώτος δουλεύει σε τράπεζα η οποία βρίσκεται σε κτίριο της περιοχής και ο δεύτερος έχει δικηγορικό γραφείο εκεί.
Και οι δυο είπαν πως η εκκένωση των κτιρίων αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ομηρία έγινε με ψυχραιμία και πειθαρχία.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο σημείο. Ειδικοί διαπραγματευτές ελπίζουν να πείσουν τον άνδρα, που είναι τζιχαντιστής, να αφήσει ελεύθερους τους περίπου 30 ομήρους. Πέντε από τους ομήρους έχουν καταφέρει να ξεφύγουν.
Το κέντρο του Σύδνεϋ έχει παραλύσει, πολλά δημόσια κτίρια όπως η Όπερα και η Βιβλιοθήκη έχουν εκκενωθεί και γύρω από το καφέ όπου κρατούνται οι όμηροι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα πρώτων βοηθειών και πολυάριθμοι ένοπλοι αστυνομικοί.
Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Σύδνεϋ αλλά και σε όλες τις αυστραλιανές πόλεις.
pygmi.gr
Γυναίκα όμηρος στο Σίδνεϊ: «Η Αυστραλία δέχεται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος»

Γυναίκα όμηρος στο Σίδνεϊ: «Η Αυστραλία δέχεται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος»

Ένοπλος τζιχαντιστής, μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, κρατεί ομήρους στο Lindt Cafe του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το οποίο βρίσκεται στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ.
Εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe, όπου όμηροι κρατούν σ΄ ένα παράθυρο μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή.
hostages-flag
Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης: «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του».
Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν, ενώ ο συνολικός αριθμός των ομήρων δεν είναι ξεκάθαρος.
Μία γυναίκα που βρίσκεται μεταξύ των ομήρων του τζιχαντιστή, η γυμνάστρια Μάρσια Μίκαελ(Marcia Mikhael) έστειλε το ακόλουθο μήνυμα που κάνει τον γύρο των social media:
«Αγαπητοί φίλοι και οικογένεια, βρίσκομαι στο Lindt Cafe στη Μάρτιν Πλέις και κρατούμαι όμηρος από ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους.
Ο άνδρας που μας κρατά ομήρους έχει ζητήσει μικρές και απλές απαιτήσεις και καμία δεν έχει απαντηθεί.
Τώρα απειλεί ότι θα αρχίσει να μας σκοτώνει. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια.
Ο άνδρας θέλει ο κόσμος να μάθει ότι η Αυστραλία δέχεται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος. Οι απαιτήσεις είναι:
1. Στείλτε μας μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο καφέ και αμέσως ένας από εμάς θα απελευθερωθεί.
2. Θέλει να μιλήσει στον Τόνι Άλμποτ μέσω ζωντανής σύνδεσης και πέντε όμηροι θα απελευθερωθούν.
3. Τα Μέσα να πουν στους δύο άλλους αδελφούς να μην ανατινάξουν τη βόμβα.
Υπάρχουν ακόμα δύο βόμβες στην πόλη. Είναι οπλισμένος με όπλο και βόμβα».
message-is
marcia-mikhael-hostageΟ γυμνάστρια όμηρος Μάρσια Μίκαελ που έστειλε το μήνυμα με τις απαιτήσεις του τζιχαντιστή. Η φωτογραφία είναι από το προφίλ της στο Facebook
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.