Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βρε Μπακαλόγατοι θα μας βγάλετε ή όχι από το ΕΥΡΩ ;


ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏
LIVE: Σε «καθεστώς» τρομοκρατίας το Παρίσι


Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας, Charlie Hebdo, στην «καρδιά» του Παρισιού.
LIVE: Σε «καθεστώς» οικονομικής και όχι μόνο τρομοκρατίας η Αθήνα.
Οι Φράγκοι ¨Μπακαλόγατοι ¨άνοιξαν τα τεφτέρια.
¨ Κοντά στα 48 δισ. ευρώ για τη Γαλλία και στα 63,6 δισ. ευρώ για τη Γερμανία, τοποθετεί το κόστος του Grexit η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επιχειρώντας να αποτιμήσει σε οικονομικούς όρους την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών.

Με τίτλο «Ο κάθε Γάλλος θα πληρώσει 735 ευρώ προκειμένου να διαγραφεί το ελληνικό χρέος», η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro, επιδίδεται σε μια άσκηση υπολογισμών, για να διαπιστώσει πόσο θα κοστίσει στην τσέπη κάθε Γάλλου πολίτη η μη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
FAZ: Στα 40 δισ. το κόστος ενός haircut στο ελληνικό χρέος για τη Γερμανία, στα 76 δισ. το κόστος του Grexit Περί τα 40 δισ. ευρώ θα κόστιζε στη Γερμανία ένα haircut του ελληνικού χρέους, ποσό μικρότερο από όσο θα κόστιζε για το Βερολίνο ένα Grexit, ανέφερε πριν από μερικά 24ωρα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allegmeine Zeitung. ¨ www.bankingnews.gr 08/01/2015 – 20:45
Και μόλις άνοιξαν τα τεφτέρια τους οι μπακαλόγατοι της Δύσης τα ποντίκια των αγορών άρχισαν να ροκανίζουν το κεφαλοτύρι των Ελληνικών Ομολόγων.
Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν στην Ελλάδα να σημειώνεται μεγάλη επιδείνωση λόγω σεναρίων Grexit, στα ομόλογα τα οποία εκτινάχθηκαν έως το 15,8% στην 3ετία, τα CDS έφθασαν έως τις 1623 μονάδες βάσης για να υποχωρήσουν στις 1536 μονάδες βάσης ενώ την ίδια ώρα τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης να δείχνουν εντυπωσιακή σταθερότητα .
Μέχρις εδώ όλα λίγο πολύ ήταν αναμενόμενα από τους γνωστούς μπακαλόγατους.
Ποιος όμως θα απαντήσει στον ¨Έλληνα μπακαλόγατο Χατζηχρήστο¨ αν πρόκειται να μας βγάλετε από το τεφτέρι του ΕΥΡΩ;
Σε τέτοιες κορυφαίες στιγμές εμφανίζεται ¨ο από μηχανής θεός των τοκογλυφικών αγορών ¨που φέρνει το βαρύ όνομα Σόρος και δίνει την απάντηση μέσα από τις θέσεις του. George Soros: Πιο σημαντική η Ουκρανία από τις εκλογές στην Ελλάδα
¨ Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, George Soros, κατηγόρησε τους δυτικούς ηγέτες για έναν επικίνδυνο και εσφαλμένο υπολογισμό στη στρατηγική τους, έναντι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η τρέχουσα κρίση αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τη ζώνη του ευρώ, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο την εφημερίδα ‘Φαϊνάνσιαλ Τάιμς’.
Σε συνέντευξή του στην αναφερόμενη εφημερίδα, ο γνωστός επενδυτής, αναφέρθηκε στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι παράλληλα με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία έπρεπε να βοηθήσουν οικονομικά τη χώρα αυτή και ότι «οι δυτικοί ηγέτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κρίση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ είναι πιο επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή οικονομία, ακόμη και για την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ό, τι οι εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον ανταποκριτή Κρίστιαν Όλιβερ.
Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν κάνει μεγάλο λάθος να μην υποστηρίξουν ευρέως την Ουκρανία, η οποία χρειάζεται 50 δισεκατομμύρια δολάρια, για να στηριχθεί και θα πρέπει το ποσό αυτό να εγκριθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. ¨ The Hellenic Information Team http://www.echedoros-a.gr/ Ιανουάριος 8, 2014.
Σαν να τι να λέει ο μεγάλος ιδιώτης αυτός γεωπολιτικός παίκτης και όχι μόνο;
-Μην σας απασχολεί άλλο το αίνιγμα των Ελληνικών Εκλογών και τα απόνερα του και ρίξτε την προσοχή σας στην Ουκρανία.
-Ανοίξτε τα τεφτέρια και δείτε ότι σας συμφέρει να βοηθήσετε την Ουκρανία τώρα και να σας μείνουν χρήματα στα ταμεία αντί να τα σκορπάτε στις Ελληνικές καλένδες των μελλοντικών μνημονίων.
-Άλλωστε το Ελληνικό χρέος φροντίσαμε με τους φίλους μας να το κάνουμε από Ιδιωτικό σε Δημόσιο.
Και θα συμπλήρωνε
-μην ξεχνάτε ότι φέτος με τις Ελληνικές Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος που έγινε της ¨κακομοίρας Πόπης¨ στο Κίεβο.
Τελικά ο συγχωρεμένος Χατζηχρήστος πιστεύω ότι πήρε την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.
Εμείς εν τω μεταξύ ακούμε και πιστεύουμε τα έπεα πτερόεντα προεκλογικά λογύδρια.
Και τι λένε αυτά ¨εμείς σαν καλοπερασάκηδες δεν θέλουμε να βγούμε από το ΕΥΡΩ και οι επόμενες γενιές – γαία πυρί μιχθήτω ¨
Σημασία δεν έχει τι λέμε εμείς αλλά οι Ευρωπαίοι και ο Πατρο-Κοσμάς που ¨συμφωνεί¨ μαζί τους
¨θαρθεί πρώτα ένα ψευτορωμαίικο , μην το πιστέψετε θα φύγει πίσω¨
Δεν θα φύγουμε εμείς από αυτό , αυτό θα φύγει από εμάς.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.