Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αφού Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε. τους χαϊδεύουν τα αυτιά, οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τους εκβιασμούς…


Αφού Ελλάδα, Κύπρος και Ε.Ε. τους χαϊδεύουν τα αυτιά, οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τους εκβιασμούς…

Κινήσεις που παραπέμπουν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους βρίσκονται σε εξέλιξη και εντάσσονται στις μεθοδεύσεις για εκβιασμό της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών να περιλάβει στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ την ξεχασμένη από την περίοδο του Κόφι Ανάν, άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, συνιστά προπομπό για επαναφορά του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. και κατεχομένων.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις φαίνεται να προδίδουν ένα συντονισμό για να πιεσθεί η Λευκωσία, να εκβιαστεί, ώστε να παγιδευτεί σε μια διαδικασία συνομιλιών, που θα έχουν ως βασικό στοιχείο το φυσικό αέριο. Συνομιλίες που θα διεξάγονται χωρίς να αρθούν οι τουρκικές παραβιάσεις. Στις Βρυξέλλες, αν και σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο εκτιμούν πως δεν είναι εύκολο το εγχείρημα επαναφοράς του θέματος του εμπορίου, ωστόσο, φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν τον Κανονισμό ως έναν ακόμη μοχλό πίεσης.
Είναι σαφές πως τόσο οι αναφορές στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άρση της λεγόμενης απομόνωσης όσο και οι μεθοδεύσεις για το απευθείας εμπόριο, αποτελούν κινήσεις για αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος. Στα πλαίσια, πάντως, της προσπάθειας της Λευκωσίας για ανατροπή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει και για να αποκρουστούν οι πιέσεις, εντάσσεται και το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.
Η παρουσία πολλών ηγετών, κατά πάσα πιθανότητα και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, έχει οδηγήσει στην αποδοχή της πρόσκλησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν διεργασίες για να καθοριστούν και συναντήσεις. Εκεί θα βρίσκονται και οι Άιντα και Νταβούτογλου. «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.