Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα που οι τοκογλύφοι θα στείλουν τους ¨μπράβους¨ τους;



Τα ψέματα τελείωσαν, ο κύβος ερρίφθει.
Από την σφαίρα επιρροής των Γερμανών στην σφαίρα επιρροής των Αμερικάνων;
«Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανείς να ξεζουμίζει έναν λαό. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνουν με μέτρο και να μην προκαλούν εθνική ασφυξία. Η Ελλάδα, που πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Ευρωζώνη, χρειάζεται αναπτυξιακή προοπτική και όχι εκβιασμούς». Τάδε έφη ο πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2014 αρθρογραφούσαμε με τον τίτλο Πού είναι, «Schaeuble», το κεντρί σου; Πού είναι, «Μέρκελ» η νίκη σου;
Και σημειώναμε .¨ To πάρτι στην Γερμανία με τα «other peoples money» ή καλύτερα «other nations money» τελείωσε!
¨ Σε μια νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη, φάση εισέρχεται η κρίση στην Ευρωζώνη, και κανείς δεν εγγυάται ένα «happy end», προειδοποιεί με σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian. 1 Φεβρουαρίου 2015
Η άποψη της Γερμανίας, όμως, είναι διαφορετική, εξηγεί η εφημερίδα, καθώς θεωρεί ότι τα δημοσιονομικά πλεονάσματα θα εξοικονομήσουν κεφάλαια για τα κράτη προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν τις απαιτήσεις του γερασμένου και μειούμενου πληθυσμού.
Αυτό, σύμφωνα με τον Guardian, σημαίνει ότι η Merkel θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα, καθώς η γερμανική πλευρά θα θελήσει να καθυστερήσει τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.¨
Σε αυτό το ανατρεπτικό οικονομικό περιβάλλον βγαίνουν διάφοροι τύποι και ομικούν για λογαριασμό του γερμανικού αφεντικού.
¨O κ. Liikanen απέρριψε την ιδέα της όποιας διαγραφής ελληνικού χρέους
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορέσει να συνεχίζει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες, αν δεν υπάρξει συμφωνία για παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας μέχρι τον Φεβρουάριο.
Αυτό δήλωσε στο δίκτυο YLE το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, Erkki Liikanen, όπως μεταδίδει το Reuters.¨ 31/01/2015
Στην επικαιρότητα των στιγμών που βιώνουμε διαβάζουμε
Με βάση πολύ σοβαρές ενδείξεις θα υπάρξουν τρία ισχυρά χτυπήματα εναντίον της Ελλάδος.
1)Το πρώτο χτύπημα έχει ξεκινήσει και θα ενταθεί θα προέλθει από τις αγορές.
Το χρηματιστήριο τις επόμενες ημέρες θα καταρρεύσει.
Στα ομόλογα το 3ετές έχει εκτιναχθεί στο 19,3% δηλαδή σε επίπεδα ρεκόρ που καταδεικνύουν κίνδυνο στάσης πληρωμών.
Τα CDS έχουν εκτιναχθεί στις 2000 μονάδες βάσης ή 20% που αποτελεί την 4η χειρότερη επίδοση παγκοσμίως.
2)Το δεύτερο χτύπημα και ίσως πιο καθοριστικό θα έρθει από την ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ υπάρχει η άποψη ότι δεν θα εγκαταλείψει τις ελληνικές τράπεζες, δεν θα εγκαταλείψει τις 4 συστημικές τράπεζες.
Λογικά η ΕΚΤ δεν θα εγκαταλείψει τις ελληνικές τράπεζες….αλλά πολύ αξιόπιστη πηγή αναφέρει το εξής «η ΕΚΤ ελέγχει την ρευστότητα των τραπεζών, πολύ εύκολα μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ρευστότητας, πολύ εύκολα μπορεί να προκαλέσει συστημικό σοκ στην Ελλάδα και στις τράπεζες».
Όμως αν αποφασιστεί να στραγγαλίσουν την ρευστότητα της Ελλάδος αυτό συνεπάγεται ότι οι τράπεζες θα βιώσουν συνθήκες ασφυξίας και μια τέτοια εξέλιξη θα σύρει την Ελλάδα…σε διαπραγματεύσεις ή θα οδηγήσει την Ελλάδα σε αδιέξοδο. .
3)Το τρίτο χτύπημα θα είναι πολιτικό που θα περιλαμβάνει ακόμη και παρασκηνιακές πιέσεις για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι Γερμανοί ότι το πάρτυ για αυτούς τελείωσε γιατί σκέφτονται¨ να ρθούν για ένα ποτό¨ στην Ελλάδα οι Αμερικανοί.
Οι τοκογλύφοι το προαποφάσισαν εδώ και πολύ καιρό .
Όταν φτάσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο….
ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ¨μπράβους¨ τους εναντίον της υπερχρεωμένης Ελλάδας που οι ίδιοι υπεχρέωσαν με εγκληματικά πανωτόκια.
Ποιοι είναι οι ¨μπράβοι¨τους;
Από πότε τους έχουν έτοιμους;
Με ποια αφορμή θα τους εξαπολύσουν;
¨Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για απόκτηση πλατφόρμας γεώτρησης που προορίζεται για την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ»
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι δήλωσε πως «η Τουρκία θα αποκτήσει δική της πλατφόρμα, ή θα την φτιάξει ή θα την αγοράσει», ενώ όπως σημειώνει η «Σαμπάχ» υπάρχει απόφαση για απόκτηση πλατφόρμας γεώτρησης αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Ερντογάν φέρεται ότι εξέθεσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όλα τα βήματα «για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως είπε.
Αναφορικά μάλιστα με την άρνηση των ενεργειακών εταιριών να εμπλακούν σε γεωτρήσεις σε περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη, ο τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι είπε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει και μόνη της.¨
Ένα είναι σίγουρο ότι οι ¨μπράβοι¨ τους όταν θα έρθουν εναντίον της χώρας μας θα έχουν και τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους για το¨συγχώριο¨που θα τους κάνουν οι Ρώσοι μιάς που τα τελευταία 24ωρα η διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα γίνεται Θερμότερη.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.