Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κόσσοβο: Οι Αλβανοί πουλάνε σερβικές ιδιοκτησίες εν αγνοία των Σέρβων

eko-pristina_

Οι Αλβανοί πουλάνε χωρίς επίσημη άδεια,  σερβικές περιουσίες στο Κόσσοβο, δίχως  να το γνωρίζουν οι Σέρβοι οι οποίοι μετακινήθηκαν από την περιοχή αυτή. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων και των συνθηκών για την περιοχή αυτή από το 1999.

Η Πρίστινα χρησιμοποιώντας το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε στο  Κοσσυφοπέδιο  λόγω της αποχώρησης των εκπροσώπων των Σέρβων από την Κυβέρνηση του Κοσόβου, πουλάει «αβέρτα»  σερβικές ιδιοκτησίες χωρίς την γνώση των Σέρβων, αναφέρει η σερβική εφημερίδα vaseljenska.com .
Επίσης, οι Αλβανοί πραγματοποιούν και άλλες  παράνομες ιδιωτικοποιήσεις σε   περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στο  Κοσσυφοπέδιο , γράφει η  εφημερίδα του Βελιγραδίου  «Večernje novosti».
Η σερβική εφημερίδα τονίζει  ότι το αρμόδιο  Γραφείο ιδιωτικοποίησης του Κοσόβου,  ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα ιδιωτικοποιηθούν εννέα εγκαταστάσεις  της πρώην δημόσιας επιχείρησης «Luks» στην Μιτρόβιτσα  και στο Leposavić.
«Η υπόθεση της μονόπλευρης ιδιωτικοποίησης είναι τουλάχιστον προκλητική , ενώ η πραγματική τους πρόθεση είναι ληστεία της ιδιοκτησίας του σερβικού κράτους και των απελαθέντων Σέρβων»  δήλωσε ο Aleksandar Jablanović, πρόεδρος της «Σερβικής Λίστας». Ο ίδιος τονίζει ότι η αλβανική πλευρά, μ’ αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να εμποδίσει την επιστροφή  των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο .
Σύμφωνα με ανάλυση και πληροφορίες του σερβικού τύπου από το pentapostagma.gr, το παιχνίδι που παίζεται για μία ακόμη φορά , στην αγοραπωλησία σερβικών περιουσιών είναι βρώμικο και ξεδιάντροπο . Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες εμπλέκουν γερμανικές εταιρείες στην αγοραπωλησία κρατικής περιουσίας στο Κοσσυφοπέδιο.
«Παλιά της τέχνη κόσκινο», για την Γερμανία,  της οποίας οι εταιρίες έχουν αναγάγει ως σπόρ την αγορά επί πινακίου φακής κρατικών επιχειρήσεων, κάτι το οποίο έχουν πραγματοποιήσει και στην ίδια την Σερβία, με την αγορά της κρατικής τηλεφωνίας . Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία αποτελεί μια χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΕ, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, ούτε ανέφερε την πρόθεση να εξετάσει την περίπτωση, να εμπλέκονται  ευρωπαϊκές εταιρείες σε παράνομες αγοραπωλησίες.
Το επόμενο «στοίχημα» είναι τα ορυχεία της Trepcas τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα μεταλλευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ουράνιου
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.