Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η Βουλγαρία Θεωρεί την Ελλάδα Προβληματική Γεωγραφική Παρέα


ελλάδα βουλγαρία

Εξισώνεται η Ελλάδα με τα Σκόπια και δεν θεωρείται φιλική Χώρα
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με κύριο άρθρο της για το ελληνικό ζήτημα, η εφ. Τέλεγκραφ γράφει ότι, ο νεαρός λαϊκιστής Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην παραιτηθεί από όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του ή τουλάχιστον όχι μεμιάς.
Παράλληλα, οι προβλέψεις για τις συνέπειες της ενδεχόμενης κλιμάκωσης της ελληνικής κρίσης γίνονται περισσότερο αποκρουστικές. Το αν η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά  και αν οι ελιγμοί της μπορούν να θεωρηθούν εκβιαστικοί, είναι θέμα κρίσης και συμφέροντος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επικροτούν την Αθήνα για την επαναστατικότητα της σε συνθήκες χρηματοοικονομικής ήττας. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς, στη Βουλγαρία, όμως, είναι το τι μπορούμε να μάθουμε από την προβληματική γεωγραφική παρέα στην οποία βρισκόμαστε, που δεν εξαντλείται μόνο με την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ανησυχητικές διαδικασίες στην  πΓΔΜ , στο Κόσοβο, στη Σερβία, Τουρκία . Παρότι κανείς από τους γείτονες μας δεν επιμένει στη φιλία μας, η Βουλγαρία ωστόσο βρίσκει τρόπο να είναι καλός γείτονας. Ίσως κάποια μέρα αυτό εκτιμηθεί από κοντινούς και μακρινούς Βαλκάνιους.
Συνέχεια ανθελληνικής στάσης εκφράστηκε και μέσω της ε/φ ΠΡΕΣΣΑ  όπου σε άρθρο της εκτιμά ότι, το Ελληνικό δράμα θα έχει αίσιο τέλος, όπως αναμένεται, παρότι προκαλεί δονήσεις στις ευρωπαϊκές, αλλά και στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές εδώ και πέντε μήνες. Σε αυτό το σημείο αρχίζουν και οι ανθελληνικοί υπαινιγμοί αναφέροντας ότι, η Αθήνα τα κατάφερε και πάλι. Έναντι υποχωρήσεων τις οποίες η κυβέρνηση παρουσίασε ως εξαιρετικά επώδυνες ενώ στην ουσία ήταν μέρος των όρων της συμφωνίας, η χώρα θα λάβει πάλι χρηματοδότηση και δεν θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν υποχρεωμένος να παίξει το δράμα μέχρι τέλος για να μην  χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στους οποίους υποσχόταν διαγραφή των χρεών και μη πληρωμή των οφειλών.
Πόσο πολύ θα ήθελε η Βουλγαρία την πτώχευση και καταστροφή της Ελλάδας εκφράστηκε και από σειρά άλλων ειρωνικών τοποθετήσεων όπως ‘’ Η Αθήνα χρησιμοποίησε τα πάντα, από φωνές πως δεν έχουν πόρους για ορφανά παιδιά και συνταξιούχους, απειλές για εγκατάλειψη της ευρωζώνης μέχρι προσπάθειες διχοτόμησης της Τρόικα.
Θεωρεί δε τελικά ότι, στον ρόλο του από μηχανής θεού εμφανίστηκε η Γερμανία που έφερε το αίσιο τέλος.  Ό, τι και να είπε η Μέρκελ στον Τσίπρα, προφανώς ήταν αρκετό για να τον κάνει να ξεχάσει όλα τα βυζαντινά κόλπα που σίγουρα είχε έτοιμα στο μανίκι και να συμφωνήσει.
Διαπιστώνουμε στο pentapostagma.gr για άλλη μια φορά τις κρυφές επιθυμίες της Βουλγαρίας  καθόσον όλες αυτές οι απόψεις που διατυπώθηκαν αποτελούν κύρια άρθρα στο μείζον του Βουλγαρικού τύπου. Δεν μας αφήνει έκπληκτους η στάση της Βουλγαρίας , το έχει κάνει και με άλλους τρόπους στο παρελθόν, όπως μας είναι οικεία η πλήρης συνεργασία της στα Γερμανικά σχέδια.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.