Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΒΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ!!!

10204117926977166_499114125_n

Στις 3 Ιουνίου αφαιρέθηκαν τα ράμματα από τα μάτια του ανήλικου αναπήρου πολέμου, Βάνια Βορονόφ. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία, επειδή  ταυτόχρονα εξετάσθηκαν και οι οφθαλμοί του. Ο Βάνια άρχισε να διακρίνει τα χρώματα πιο καθαρά και οι πρώτες σημαντικές βελτιώσεις στην όρασή του παρατηρηθήκαν περί τα μέσα Μαΐου. Το σώμα του χρειάζεται χρόνο για να δεχθεί τις χειρουργικές επεμβάσεις προσθήκης τεχνητών μελών.Τα ακρωτηριασμένα μέλη του Βάνια από  »Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση» του Ουκρανικού Στρατού στις ρωσόφωνες περιοχές, βρίσκονται στο στάδιο της προχειρουργικής προετοιμασίας με εφαρμογή επιδέσμων ως  απαραίτητη διαδικασία πριν από την προσθετική . Λόγω της πίεσης από τους επίδεσμους, τα ακρωτηριασμένα μέλη  θα λάβουν ένα συγκεκριμένο σχήμα,  ώστε οι προθέσεις να αναπαράγουν σωστά το εκλιπών μέρος  του άκρου.

Για σχεδόν πέντε μήνες, το νοσοκομείο ήταν το  σπίτι για τον πολυτραυματία Βάνια και την Λέυσια. To παιδί νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του   Παιδιάτρου  Dr Roshal. Ο  Leonid Roshal , ειδικός πραγματογνώμονας της  Διεθνούς Ένωσης Επείγουσας Ιατρικής και Ιατρικής Καταστροφών (WADEM) , μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας και βραβευμένος ως »Γιατρός των Παιδιών του Κόσμου» , είναι ο σύγχρονος μύθος της Ιατρικής για τους Ρώσους.
images (5)
Η ιατρική του ομάδα γεννήθηκε με την ανθρωπιστική κρίση του καταστροφικού σεισμού της αμένικης πόλης Spitak το 1988 . Από τότε όλη  του η ομάδα έχει αναπτύξει ιατρική δράση σε φυσικές, τεχνολογικές και στρατιωτικές καταστροφές . Ο Δρ Roshal και η ομάδα του πήγαν στις εμπόλεμες ζώνες στη Ρουμανία, τη Γιουγκοσλαβία, την Αμπχαζία, τη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, το Ισραήλ και την Τσετσενία. Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αιγύπτου,  Ιαπωνίας, Γεωργίας , Καλιφόρνιας, Ινδίας,  Αφγανιστάν και  Τουρκίας. Στις 9 Μαΐου, 2002, η ομάδα του Δρ Roshal έφτασε στην Kaspiysk του Νταγκεστάν, όπου πολλά παιδιά τραυματίστηκαν από  τρομοκρατική επίθεση.
Ο  Λεονίντ Roshal παρών και στην τραγωδία της 23ης Οκτωβρίου 2002, όταν Τσετσένοι τρομοκράτες αιχμαλώτισαν 850 θεατές στο θέατρο Dubrovka. Ήταν αυτός που μπήκε στο κτίριο, συνελλήφθη από τους τρομοκράτες, και με τις διαπραγματεύσεις του  πήρε  οκτώ παιδιά εκτός από την αίθουσα, τα μετέφερε σε ασφαλή χώρο με φαρμακευτικά προϊόντα -αντίδοτα , και ο ίδιος επέστρεψε και παρέμεινε στο εσωτερικό της αίθουσας του Μιούζικαλ για να βοηθάει τραυματίες και  αρρώστους.
Το θάρρος και η πλήρης αφοσίωση του Leonid Roshal, κατά την απελευθέρωση των ομήρων του θεάτρου Dubrovka του χάρισαν το Νοέμβριο του 2002  το παράσημο του «Ήρωα του Έθνους». Όλη η επιστημονική ομάδα του αγωνίζεται για την δωρεάν περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα όλων των  ασθενών.
Σε αυτήν την κλινική ο μικρός Βάνια γεννήθηκε για δεύτερη φορά! Οι γιατροί  επένδυσαν σε αυτό το παιδί ένα κομμάτι της ψυχής τους και έγιναν η  οικογένειά του! Στο νοσοκομείο αυτό , ο Βάνια και η μητέρα του  έμαθαν ότι εκτός από το κακό και τη θλίψη, υπάρχει η καλοσύνη και η αγάπη! Το  ιατρικά  οδυνηρό διάστημα της νοσηλείας του, τελείωσε  με το εξιτήριο της 5ης Ιουνίου.
Ο αποχωρισμός έγινε μέσα σε  κλίμα  χαράς και θλίψης.Μνήμες, αγκαλιές και φιλιά. Τόσα πολλά συναισθήματα για τον ανάπηρο ήρωα πολέμου της Νέας Ρωσίας στην πόλη της Μόσχας….
Ο Βάνια πρόφερε πολύ συγκινητικά λόγια αποχαιρετισμού σε όλο το προσωπικό.  Όλοι ανησυχούσαν για το πως Βάνια θα δεχτεί αυτή την αλλαγή του τρόπου ζωής του μετά το εξιτήριο. Αλλά ο ίδιος δεν φάνηκε αγχωμένος !
Το σπίτι που έχει προσφερθεί στο Βάνια βρίσκεται στο μοσχοβίτικο προάστιο Biryulyovo . Πρόκειται για ένα διαμέρισμα  σε  νέο κτίριο, στον 21ο όροφο, πλήρως επιπλωμένο.
Η τραγωδία αλλά και η δύναμη του Βάνια δίδαξε σε πολλούς ανθρώπους να εκτιμούν τη ζωή και να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες. Η αφοσίωση και η αυταπάρνηση της ιατρικής ομάδας του Ιατρού Ροσέλ, δίδαξε μια ανθρωπιστική ιατρική προσέγγιση του κάθε ασθενή…
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.