Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΑ (βίντεο)

sanliurfa-suriye-sinirina-tank-sevkiyati-1461239397

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης μετακινεί από χτες η Τουρκία στην συνοριακή γραμμή με την Συρία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ όπως τονίζουν έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή νότια του Kilis.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πέμπτη τεθωρακισμένη μεραρχία μετακινείται από το Gaziantep στα σύνορα με την Συρία, ενώ στην οδική αρτηρία από την Sanlıurfa με κατεύθυνση τα συριακά σύνορα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από άρματα μάχης που μετακινούνται προς την συνοριακή γραμμή.
 

Οι Τούρκοι αναμένουν κουρδική επίθεση στο συριακό έδαφος προς κατάληψη της περιοχής της Cerablus καθώς όπως αναφέρεται, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων να εκδιωχτούν οι Τζιχαντιστές από αυτή την περιοχή κάτι που όμως η Τουρκία δεν αποδέχεται και θεωρεί κόκκινη γραμμή για να εισβάλλει στην Συρία.
Για πολλούς οι κινήσεις αυτές των Τούρκων είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους καθώς δεν θα τολμήσουν να μπουν στο συριακό έδαφος για να πολεμήσουν τους Κούρδους, γιατί αυτό θα προκαλούσε γενικότερη σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Πάντως η περιοχή είναι σε κατάσταση επιφυλακής και τίποτα δεν αποκλείεται καθώς στην Άγκυρα έχουν δείξει πως συχνά χάνουν την ψυχραιμία τους.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.