Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ!


russian-military-base-armenia

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ιδιαίτερα θερμό προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι καθώς όπως μεταδίδουν με εμφανή την ανησυχία οι τουρκικές εφημερίδες, η Μόσχα ετοιμάζει ένα κυριολεκτικά όργιο στρατιωτικών ασκήσεων και στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Öoygu, δήλωσε πως φέτος το καλοκαίρι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν πάνω από 2.000 στρατιωτικές και αεροναυτικές ασκήσεις σε όλο το φάσμα των ρωσικών συνόρων. Πολλές από αυτές τις ασκήσεις θα έχουν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα δοκιμάζουν νέα υπερσύχρονα οπλικά συστήματα.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εκπαιδεύσουν τους Σύριους στα νέα οπλικά συστήματα που έχουν δοθεί από την Ρωσία, κυρίως πυραυλικά συστήματα, έτσι ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία της χρησιμοποίησης τους.
Η Άγκυρα ανησυχεί ιδιαίτερα από τις αναγγελλόμενες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα Ρωσίας Αρμενίας, μια πολύ καυτή περιοχή που τελευταία έχει ανάψει εξ αιτίας και της διένεξης Αρμενίας και του από την Τουρκία υποκινούμενου Αζερμπαϊτζάν.
Το ζήτημα αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί πολλοί το συσχετίζουν και με την υλοποίηση του σχεδίου του ενεργειακού αγωγού TAP, ο οποίος σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους έχει ενοχλήσει την Μόσχα.
Πάντως όπως φαίνεται και στον ύπνο τους βλέπουν… ρωσικά ένστολα φαντάσματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.