Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

«Οι καμπάνες της Μοσούλης θα ηχήσουν πάλι». Βίντεο από το κανάλι που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ
Το κανάλι είναι το Electronic Resistance.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters :
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ θα κινηθούν για να ξαναπάρουν την βόρεια πόλη της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος, μετά την κατάληψη της δυτικής πόλης Ραμάντι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi.
Η κατάληψη της Μοσούλης θα στερήσει από τους τζιχαντιστές το μεγαλύτερο κέντρο του πληθυσμού τους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, καταργώντας ουσιαστικά την κρατική δομή του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, και στερώντας του έτσι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης και φέρνοντάς του ένα πλήγμα στην επιρροή του.

Η κατάληψη του Ραμάντι, θα δώσει στο στρατό μια σημαντική ψυχολογική ώθηση στην πορεία του προς τη Μοσούλη.
Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι περίπου 420 χιλιόμετρα(260 μίλια), εκτός από το δρόμο. Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεση την Τρίτη εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές από την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος είχε υπό την κυριαρχία του από τον περασμένο Μάιο. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, το 2014, σε μια επίθεση που ανάγκασε τις κυβερνητικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο της ομάδας ιρακινών εδαφών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.