Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

«ΠΟΡΤΑ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΕΞ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ρητή άρνηση του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, να μην δεχτεί στην επίσημη επίσκεψη του στην Μόσχα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Rex Tillerson, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια του Πούτιν για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην Συρία.


Την ανακοίνωση αυτή την έκανε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση μόνο με τον Ρώσο συνάδελφο του, Sergey Lavrov.
Ο ίδιος ο Λαβρώφ δήλωσε πως η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη πριν από την κρίση με τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και φυσικά το κύριο θέμα των συνομιλιών θα είναι η ένταση που προκλήθηκε τελευταία μεταξύ των δυο χωρών.
Η επίσημη θέση της Μόσχας που θα επιμείνει, όπως γραφούν σήμερα τα ΜΜΕ, είναι ότι δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι ο Άσαντ βομβάρδισε με χημικά προκαλώντας την αμερικανική επέμβαση. Η κατάσταση θεωρείται πολύ κρίσιμη και η προσπάθεια του Rex Tillerson θα είναι να βρει διαύλους συνδιαλλαγής με τους Ρώσους για να μην εκτραχυνθεί και άλλο, όπως… επιδιώκουν τα γεράκια της Ουάσιγκτον.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.