Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ… «ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ»!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ιδιαιτέρα αιχμηρές και άκρως απειλητικές για τις τουρκικές εξελίξεις και για το δημοψήφισμα ήταν οι δηλώσεις ενός από τους κορυφαίους πολέμαρχους του κουρδικού ΡΚΚ στην Τουρκία και συγκεκριμένα του Cemil Bayık.

Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πολέμαρχος του ΡΚΚ και από τους παλαιότερους στενούς συντρόφους του Οτσαλάν, ο Τζεμίλ Μπαΐκ, τόνισε σε δηλώσεις του προτρέποντας τους Κούρδους της Τουρκίας να ψηφήσουν Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, πως αν βγει το Όχι, θα υπάρξει περιθώριο για να αρχίσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που τελικά επικρατήσει το Ναι και ο Ερντογάν κερδίσει, τότε αυτό θα σημάνει ότι αρχίζει ξανά ο εσωτερικός πόλεμος και αυτή την φορά θα είναι αμείλικτος, θα χυθεί πολύ αίμα και θα έχουμε επιθέσεις σε όλη την έκταση της τουρκικής επικράτειας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.