Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πρωτοφανή επεισόδια έγιναν την Πρωτομαγιά έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ζυρίχη της Ελβετίας, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό τρόπο που δείχνει ένα κύμα αυξανόμενης οργής κατά του νέου σουλτάνου της Τουρκίας.


Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, μια ομάδα διαδηλωτών με καλυπτόμενα πρόσωπα, καθώς ο φόβος της ΜΙΤ υπάρχει πάντα, επιτέθηκαν στην τουρκική πρεσβεία της Ζυρίχης πετώντας στους τοίχους της κόκκινη μπογιά, που συμβολίζει το αίμα των Τούρκων που σκοτωθήκαν από τον Ερντογάν, φωνάζοντας το χαρακτηριστικό σύνθημα, «Kill Erdogan», «Σκοτώστε τον Ερντογάν».
Όπως δήλωσε η πρέσβης της Τουρκίας στην Ελβετία, Asiye Nurcan İpekçi, ομάδα διαδηλωτών πλησίασαν την πρεσβεία που δεν φυλάσσονταν όπως θα έπρεπε, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο σύμβολο της τουρκικής δημοκρατίας.
Η τουρκική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι οι διαδηλωτές ήταν κυρίως Κούρδοι που είχαν συγκεντρωθεί στην Ζυρίχη, καθώς είχε προηγηθεί στις 26 Μαρτίου ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Βέρνη της Ελβετίας κυρίως από Κούρδους που διαμαρτύρονταν για την δικτατορία του Ερντογάν.
Γεγονός είναι πως για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος έγινε τόσο φανερός στόχος και όπως τονίζεται από τουρκικές πηγές αναμένονται και άλλες διαδηλώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης που θα ανεβάσουν την ένταση κατά της Τουρκίας
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.