Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ… ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάποιοι στην γειτονική Βουλγαρία αγανάκτησαν με την θέα του αρχημουφτή και της οικογένειας του να κυκλοφορούν δημόσια σε κεντρικούς δρόμους της βουλγταρικής πρωτεύουσας με τις κλασικές μουσουλμανικές αμφιέσεις και ξέσπασαν σε απροσδόκητο χρόνο, ξυλοφορτώνοντας κυριολεκτικά όλη την οικογένεια του.


Όπως ήταν επόμενο το επεισόδιο αυτό προβάλλεται σήμερα με μεγάλη οργή από τα τουρκικά ΜΜΕ και με έμφαση πως ο τουρκικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Βουλγαρίας δέχεται αισχρή επίθεση.
Όπως αναφέρεται, ο αρχήμουφτής της Βουλγαρίας, Celal Faik, Birali, η σύζυγος του και δυο κόρες του, 16 και 20 ετών, που κυκλοφορούσαν με τις κλασσικές μουσουλμανικές αμφιέσεις, δεχτήκαν επίθεση στην Σόφια και στην περιοχή Svoboda την ώρα που έβγαιναν από το τοπικό σουπερ μάρκετ που είχαν πάει για ψώνια.
Ο αρχημουφτής αμέσως ειδοποίησε τη αστυνομία αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί και η αστυνομία διεξάγει ανακρίσεις για το επεισόδιο, που όπως τονίζεται, προκαλεί ένταση μεταξύ της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας και των χριστιανών.
Η επίθεση προκλήθηκε. όπως αναφέρουν και τα ΜΜΕ. από την προκλητική μουσουλμανική αμφίεση της οικογένειας του αρχημουφτή που θύμιζε περισσότερο την…Μέκκα. παρά ένα ευρωπαϊκό κράτος. Οι Τούρκοι βέβαια την απόδωσαν σε φασιστικά στοιχεία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΟΛΕΩΝΤΩΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.