Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ» ΤΟΥ AFRİN ΜΕ… ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ περίπου επτά χιλιάδες τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να εισβάλλει στην κουρδική περιοχή του Afrın, στην Άγκυρα μεγαλώνουν οι ανησυχίες από την στάση που θα κρατήσουν οι Αμερικανοί, καθώς η Ουάσιγκτον έχει δείξει πως δική της προτεραιότητα είναι να καταλυθεί το κράτος των Τζιχαντιστών και σε αυτό θεωρούν τους Κούρδους σαν τον κυριότερο σύμμαχο τους.


Το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν επικοινώνησε εκτάκτως με τον πρόεδρο Τραμπ και στη συνέχεια με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, για να δει τις προθέσεις τους στην επικείμενη τουρκική εισβολή.
Οι Κούρδοι έχουν ήδη διαμηνύσει πως θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτως και όπως αναφέρεται, ο μέχρι σήμερα πόλεμος με τους Τζιχαντιστές θα φαντάζει… παιδική εκδρομή σε αυτό που θα ακολουθήσει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι τελικά αποχώρησαν από την περιοχή αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους Τούρκους και στον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό, ενώ η Δαμασκός κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της εν όψει όλων αυτών των εξελίξεων.
Σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν και κάποιοι στην Άγκυρα, όπως η τουρκική αντιπολίτευση, που προειδοποιούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει γιατί τότε θα μπλέξει την Τουρκία σε ένα κυριολεκτικό αιματηρό βάλτο, όπως έγινε και με το Cerablus, μονή που αυτή την φορά θα το πληρωθεί πολύ πιο ακριβά με εκατόμβες θυμάτων.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν ότι και αυτή την φορά η Άγκυρα μπλοφάρει όπως συνήθως και δεν θα τολμήσει.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.