Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ «ΑΓΡΙΕΨΕ» ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια πολύ σκληρή δήλωση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο Samih Şükri, επιτέθηκε κατά του Κατάρ αλλά και της Τουρκίας που στηρίζει το καθεστώς του εμιράτου, δηλώνοντος ότι δεν υπάρχει κανένα έδαφος για διάλογο και ότι το Κατάρ ενισχύει την τρομοκρατία και γι’ αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.


Όπως αναφέρεται, στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτιου, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δηλαδή των χωρών που ασκούν εμπάργκο κατά του Κατάρ, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών τόνισε οι απορρίπτει την πρόταση του Κατάρ από 13 σημεία για σταμάτημα του εμπάργκο και παράλληλα απαίτησε να κλείσει αμέσως ο προπαγανδιστικός τηλεοπτικός σταθμός, Al Jazeera.
Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την Τουρκία του Ερντογάν, τον οποίο κατηγόρησε επίσης ότι στηρίζει την τρομοκρατία.
Την ίδια ώρα και αυτό έχει σημασία, ο Ερντογάν μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, 24Ε, έριξε νερό στο κρασί του για το θέμα του Κατάρ, λέγοντας πως μπορεί να κλείσει η τουρκική βάση στην χώρα αυτή, δεχόμενος δηλαδή την απαίτηση της Αιγύπτου και των άλλων χώρων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣς
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.