Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Αιγαίο: «Το περιστατικό του τουρκικού πλοίου με την ελληνική ακτοφυλακή»
«Η ελληνική ακτοφυλακή χτύπησε τουρκικό πλοίο, τα πρώτα τουρκικά σχόλια για το περιστατικό»
Ιούλιος 3, 2017. 18:58
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται σε ‘πρώτα σχόλια’ του τουρκικού ΥΠΕΞ για περιστατικό τουρκικού φορτηγού πλοίου με πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής στα ανοικτά της Ρόδου.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι 'υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά του τουρκικού πλοίου, όταν αυτό δεν υπάκουσε σε εντολή'- αφού προφανώς βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής εστάλη στην περιοχή του συμβάντος.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι το τουρκικό πλοίο «ACT» είχε αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα με προορισμό το Κοτσάελι και ενώ βρισκόταν κοντά στη Ρόδο προειδοποιήθηκε από δύο ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής. (Προφανώς είχε εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το οποίο δεν αναφέρεται).
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο (Τούρκος)  πλοίαρχος του πλοίου δεν αποδέχθηκε τις προειδοποιήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής, η οποία έριξε βολές στον αέρα και στη συνέχεια κατά του πλοίου, «16 σφαίρες χτύπησαν το πλοίο».
Δύο τουρκικά πλοία της ακτοφυλακής οδήγησαν το πλοίο προς την Μαρμαρίδα, ενώ κοντά στη Σύμη έφθασαν άλλα δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, σημειώνεται.
Από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση που λέει ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες», σημειώνει το δημοσίευμα.
(haberler.com)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.