Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες μόλις μέρες μετά την κατάρρευση, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία και πριν από την έναρξη των κρίσιμων γεωτρήσεων στο οικόπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά τις τουρκικές  απειλές, έρχεται μια σύλληψη που πραγματικά έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο ψευδοκράτος.

Όπως αναφέρεται μέσα στο πρωτοφανές κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολυθεί εδώ και μήνες σε όλη την Τουρκία, έφτασε και η είδηση ότι χτες Κυριακή συνελήφθηκε ο θρησκευτικός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, καθηγητής Θεολογίας, Talip Atalay.
Συγκεκριμένα ο θρησκευτικός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων ευρισκόμενος εδώ και τρεις μέρες στην πόλη Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, συνελήφθηκε μετά από εντολή του εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλλάχ Γκιουλέν. Ο αρχιμουφτής των Τουρκοκυπρίων πιάστηκε να επικοινωνεί με τον κωδικό επικοινωνίας των οπαδών του Γκιουλέν.
Υπενθυμίζεται ότι στην κατεχόμενη Κύπρο μετά το αποτυχόν πραξικόπημα έχει ξεκινήσει μέγα κύμα συλλήψεων που συμπεριέλαβε σχεδόν όλη την τουρκική κατοχική στρατιωτική ηγεσία, με τις κατηγορίες ότι πρόσκεινται στον Γκιουλέν.
Ο Talip Atalay, μετείχε σε κοινές θρησκευτικές συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου με σκοπό να στηριχτεί η επανένωση της νήσου.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.