Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΚΙΛΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ κορυφώνεται η ένταση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων στην περιοχή του Afrin της Συρίας, την οποία οι Τούρκοι απειλούν ότι θα την καταλάβουν για να εκδιώξουν τις κουρδικές δυνάμεις, το κουρδικό ΡΚΚ χτύπησε μέσα στο τουρκικό έδαφος σε μια στρατιωτική περιοχή κοντά στο Κιλίς, δηλαδή λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία.


Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στον δρόμο Κιλίς –Γκαζίαντέπ, στο εντέκατο χιλιόμετρο σε στρατιωτική περιοχή όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών, ξέσπασε από το πρωί μεγάλη φωτιά με συνέπεια να σημειώνονται επανωτές εκρήξεις των πυρομαχικών.
Όπως είναι επόμενο έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή και έχουν σπεύσει ενισχύσεις για να περιορίσουν την μεγάλη καταστροφή.
Οι πρώτες κατηγορίες για το σαμποτάζ αυτό που φαίνεται θα στοιχήσει σε πολεμικό υλικο, εκτοξεύτηκαν ήδη στους Κούρδους και θεωρήθηκε σαν αντιπερισπασμός μέσα στο τουρκικό έδαφος στις τουρκικές δυνάμεις που δρουν στην Συρία εναντίον των κουρδικών θυλάκων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.