Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εν όψει πολύ σημαντικών και καταλυτικών εξελίξεων στην ίδια την Τουρκία, οι εθνικιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα νέο παραστρατιωτικό σώμα από τους γνωστούς Γκρίζους Λύκους, δηλαδή την γνωστή οργάνωση που βαρύνει με πολλά εγκλήματα εντός και εκτός Τουρκίας, (δολοφονίες Τάσου Ισαάκ και Σολομό Σολομού στην Κύπρο το 1996)), και που θα αριθμεί, όπως υποστηρίζουν, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μελη.


Το ερέθισμα για την δημιουργία αυτού του νέου παραστρατιωτικού σώματος, έδωσε κατ’ αρχή οι εξελίξεις στο κουρδικό, το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ και η προοπτική ίδρυση ανεξάρτητους κουρδικού κράτους, αλλά και η διεύρυνση των εσωτερικών πολεμικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ προς την κατεύθυνση του Πόντου, της Μεσογείου και του τουρκικού Αιγαίου.
Όπως ανάφερε ο γενικός γραμματέας των Γκρίζων Λύκων, Olcay Kılavuz, ήδη έχει συγκροτηθεί ένα σώμα από 5.000 χιλιάδες Γκρίζους Λύκους και το σχέδιο προβλέπει την συγκρότηση μιας μεγάλης ένοπλης δύναμης αποτελούμενη από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θα είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως η επέκταση του πολέμου με τους Κούρδους αλλά κυρίως οι γενικότερες διαλυτικές τάσεις μέσα στην ίδια την Τουρκία.
Πάντως τα γεγονότα τρέχουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.niksoxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.