Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ …ΠΟΝΤΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν λέει να σταματήσει η κατάσταση πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή του Πόντου, καθώς αυτές τις μέρες είχαμε νέες συγκρούσεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με αντάρτες του ΡΚΚ στην περιοχή Kulakkaya Yaylası’nda της Κερασούντας.


Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, στην περιοχή αυτή δρουν δυο ένοπλα γκρουπ που έχουν έρθει από τα νότια, από την περιοχή του Tunceli. Ένας αντάρτης με το κωδικό όνομα Aram, συνελήφθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις και όπως ομολόγησε συνεχίζεται η διείσδυση ανταρτικών σωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου.

Παράλληλα στην περιοχή της Ματσούκας στην Τραπεζούντα, έχουν καταφθάσει από τουρκικής πλευράς δυνάμεις Κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων της Στατοχωροφυλακής, (JÖAK) και (JÖPER), που ήδη έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση με ανταρτικές ομάδες.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει επιβληθεί σε ορεινές περιοχές ενώ οι εξελίξεις τρέχουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.