Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Τα πάντα ρει και ουδέν μένει…ακόμη και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα δίχως πρόσφυγες;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σε μια Ευρώπη που σε λίγο μπορεί να μην δύναται να ταίσει τα παιδιά της , ποιος πρόσφυγας θα μείνει και δεν θα σκεφτεί να γυρίσει πίσω στην γη του που καλλιεργούσε και έβγαζε τουλάχιστον μια χούφτα ρύζι;

Σε μια Ευρώπη που μπορεί σε λίγο να γίνει πεδίο εφαρμογής – καταστροφής των τελειότερων πολεμικών όπλων των ημερών μας ποιος σώφρων πρόσφυγας θα αφήσει τα παιδιά του;
Σε μια Ευρώπη που οι πολιτικές τύπου Σόρος θα καταρρεύσουν εν μια νυκτί λόγων πιθανών αναφαινόμενων παγκόσμιων ανατροπών, ποιο κοινωνικό σύστημα θα μπορέσει να ταίσει αλλοδαπούς- μετανάστες- λαθραίους ακόμη και καλυμμένους « τρομοκράτες» ;
Όλοι θα πάρουν αναγκαστικά τον δρόμο της επιστροφής.
Κάποτε αρθρογραφήσαμε λέγοντας ότι αυτό το προσφυγικό ποτάμι φέρνει μαζί του τον πόνο του πολέμου που τον δημιούργησαν κατά τα φαινόμενα οι δυτικές κοινωνίες στις οποίες σήμερα καταφεύγει.
Εκεί αυτός ο πόνος μετουσιώνεται σε πνευματικό νόμο και αυτός ο νόμος δημιουργεί τις ίδιες ακριβώς εμπόλεμες συνθήκες πνευματικής μισθαποδοσίας.
Τώρα όλα φαντάζουν ειδυλλιακά για αυτό και χαράζονται μακροχρόνιες στρατηγικές εκ του ασφαλούς δίχως να λαμβάνουμε υπ όψιν τον δικαιοκρίτη πνευματικό νόμο.
Ούτε οι λαοί της Ευρώπης ρωτήθηκαν , ούτε οι πρόσφυγες ρωτήθηκαν για αυτήν την απάνθρωπη κινητικότητα.
Ο κ. Αβραμόπουλος λέει αλήθειες όσον αφορά συγκεκριμένες πολιτικές της ΕΕ .
« Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα ζήτημα που απλώς τίθεται λόγω εποχής. Πιστεύω ότι ήλθε για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια. Και τόσο η χώρα μας, όσο και η Ευρώπη, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, πρέπει να είναι καλύτερα οργανωμένες για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.
Αυτή τη στιγμή 70 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, είναι πρόσφυγες και περίπου 260 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν ένα καθεστώς νόμιμης παρουσίας στις χώρες που επέλεξαν.
Οι λόγοι που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτό είναι γνωστοί. Δεν πρόκειται για τη μετανάστευση, όπως τη γνώρισε παλαιότερα η Ευρώπη ή ακόμη και η Ελλάδα. Πόλεμοι, δικτατορίες, διώξεις, φτώχεια, περιβαλλοντικές αλλαγές ωθούν τους ανθρώπους να αναζητούν ασφαλείς δρόμους. Και η Ευρώπη είναι ίσως ο πιο προσφιλής προορισμός.» militaire.gr/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ από την Ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, 30/10/2017
ΚΑΙ εδώ στην Ελλάδα που είναι γεωπολιτικός κόμβος – πέρασμα , τι γίνεται;
Αναρωτιόμαστε αν τελικά η κινητικότητα αυτή του προσφυγικού εφευρέθηκε για την Ελλάδα;
Διότι έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του κ. Ερντογάν να μας πιέζει όταν δεν του κάνουμε τα χατίρια ιδίως στο ενεργειακό.
Διότι έγινε μια βραδυφλεγής βόμβα τοποθετημένη επιτήδεια από κάποιους μέσα στον κοινωνικό ιστό.
Ποιος προλαμβάνει σήμερα να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει φυτευτούς δολοφόνους που δρουν με το δήθεν προσωπείο του πρόσφυγα, του μετανάστη , του λαθραίου ;
Και έτσι δημιουργείται ρατσιστικό υπόβαθρο απέναντι σε συνανθρώπους μας.
Και αν αύριο η Αθήνα ζήσει θανατηφόρες στιγμές τύπου Μανχάταν, Λονδίνου , Παρισίων ή Βρυξελών , τι θα πούμε;
« Το μεταναστευτικό ήλθε για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια.»
Δηλ. η εξαθλιωμένη φιλότιμη Ελλάδα και ο λαός της θα υποδεχτεί όλη την Ασία ;
« Σε αναζήτηση νέων χώρων στα νησιά, για την επέκταση των κέντρων υποδοχής προσφύγων είναι η κυβέρνηση. Και σε περίπτωση που αυτοί δεν βρεθούν, τότε θα επιστρατεύσει τα πλωτά μέσα.
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μουζάλας, παρουσιάζοντας το σχέδιο για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των προσφύγων στα νησιά, ενόψει του χειμώνα.
Από τα μέσα Αυγούστου έχουν αυξηθεί οι ροές, όχι μόνο από το Αιγαίο, αλλά και από τα χερσαία σύνορα στον Εβρο, σημείωσε ο υπουργός. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι ημερήσιες αφίξεις από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 56, τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν 214, ενώ στον Έβρο οι αφίξεις σημείωσαν τον ίδιο μήνα αύξηση κατά 282% σε σχέση με πέρυσι. Παραδέχθηκε την ανησυχία της κυβέρνησης, συμπλήρωσε όμως ότι η Αθήνα θεωρεί ότι δεν έχει καταπέσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. «Απλά έχουμε αυξήσει τις διπλωματικές μας πιέσεις, ώστε και τα δύο μέρη της Συμφωνίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». iefimerida.gr/ 1Νοεμβρίου 2017
Αυτοί που από την Δύση θέλουν να διαλύσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα θα δούνε πρώτα την διάλυση της Τουρκίας και μετά τον πολυκερματισμό τους βλ. Καταλονία και τα υπόλοιπα που δεν τα χωράει ο νους τους.
Αλλά θα δουν και τους πρόσφυγες, λαθραίους , μετανάστες, ακόμη τρομοκράτες να φεύγουν από τας Ευρώπας προς την πατρίδα τους διότι δεν θα μπορούν να εργάζονται και σαν ντελιβεράδες καθότι δεν θα υπάρχει μπουκιά φαγητό στις μεγαλουπόλεις της δυτικής ευμάρειας.
Για εδώ στην Ελλάδα δεν το συζητάμε διότι μας τα είπαν Άγιοι Πατέρες και όχι οι στρατηγικές της ΕΕ.
Μια εμπλοκή ακόμη και λίγων 24 ωρων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αλλά και μια προσωρινή οικονομική κατάρρευση του Ελληνικού γίγνεσθαι θα ήταν πιθανώς αιτίες να αδειάσει η επικράτεια από τους σημερινούς νεόφερτους επισκέπτες μας;
Δηλ. τι να κάνουν εδώ , να βλέπουν τα χάλια μας;
Με Πίστη και Ελπίδα να έρθει η ειρήνη σε όλες τις καταφρονημένες ψυχές.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.