Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Ο… ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΓΙΟΥ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, ένα σημαντικό βήμα για να καταστεί πυρηνική δύναμη, μπαίνει στα σκαριά καθώς όπως έγινε γνωστό από τις 28 Φεβρουαρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία στον σταθμό.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, 35 Τούρκοι ειδικοί που εκπαιδευτήκαν στο ειδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Πυρηνικών Ερευνών της Ρωσίας, περατώνοντας την εκπαίδευση τους αναλαμβάνουν υπηρεσία τον επόμενο Φεβρουάριο βάζοντας, μπρος την προεργασία έναρξης λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού.

Όπως είναι γνωστό την κατασκευή του σταθμού είχε αναλάβει η Ρωσία με συμφωνία που υπογράφτηκε το 2010 μεταξύ των δυο χωρών και παράλληλα είχε αναλάβει την εξαετή εκπαίδευση των πρώτων Τούρκων ειδικών που θα εργαστούν στον Ακογιού, απέναντι από την Κύπρο.
Σημειωτέον ότι είναι ο πρώτος τουρκικός πυρηνικός σταθμός ενώ τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή άλλων δυο, ένας στην Σινώπη και ο άλλος στην ανατολική Θράκη.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα προλαβουν οι τουρκοι να αποκτησουν πυρηνικο σταθμο στο ακογιου...γιατι πολυ απλα...
    Θ Α Α Φ Α Ν Ι Σ Τ Ο Υ Ν Α Π Ο
    Τ Ο Ν Χ Α Ρ Τ Η ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.