Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ… ΡΟΜΠΟΤ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την φιλοδοξία η Τουρκιά πολύ σύντομα να αποκτήσει και μη επανδρωμένο στρατό, δηλαδή στρατιωτική δύναμη από… ρομπότ, εξήγγειλε η Γραμματεία της τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας μετά την μεγάλη επιτυχία όπως υποστηρίζουν, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. (βλέπε των Κούρδων).


Σύμφωνα με τις πληροφοριες ήδη έχουν προχωρήσει οι σχεδιασμοί για την κατασκευή μη επανδρωμένων οχημάτων στρατού ξηράς που θα χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Otonom Kara Araçları. Τα οχήματα αυτά θα διευθύνονται από κοντρόλ εξ αποστάσεως και θα κατευθύνονται σε συγκεκριμένες περιοχές για την διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Όπως αποκάλυψε ο γραμματέας της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, İsmail Demir, η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την δημιουργία μη επανδρωμένων στρατιωτών, δηλαδή στρατιωτών ρομπότ, με πλάνο την σε πρώτη φάση κατασκευή 5000 μονάδων με κέντρα παραγωγής τις  περιοχές :  Βαν, Σινώπη, Αττάλεια και …Αδριανούπολη, (εδώ έχει ενδιαφέρων γιατί είναι δίπλα στα ελληνικά σύνορα).

Τώρα αν όλα αυτά υλοποιηθούν είναι ερώτημα, το θέμα είναι πως συνεχίζεται με ξέφρενο ρυθμό η εξοπλιστική κούρσα της γείτονος και σίγουρα οι συνέπειες της σε λίγα χρόνια θα είναι δραματικές προς την δική μας πλευρά.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.