Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ



Μετά την δήλωση του κου Μητσοτάκη στο «ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ», διαλύθηκε κάθε αμφιβολία για την εκποίηση από το σύνολο του πολιτικού καθεστώτος του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στο ίδιο μήκος κύματος. Και το χειρότερο, εκβιάζεται και ο κ. Καμμένος να υπερψηφίσει με το πρόσχημα της «δεδηλωμένης».

Αυτό που κερδήθηκε με ποταμούς αίματος κατά τον μακεδονικό αγώνα και τους βαλκανικούς πολέμους παραδίδεται άνευ ουσιαστικών όρων στα Σκόπια με μια υπογραφή.
Ποιες είναι βασικότερες συνέπειες μια τέτοιας ενδοτικής στάσης των ελληνικών κομμάτων;
Η θέση μας στο σκοπιανό αποτελεί την λύδια λίθο της πολιτικής μας έναντι όλων των γειτόνων μας. Εάν ενδώσουμε στις παράλογες απαιτήσεις τρίτων, θα χάσουμε τον σεβασμό «φίλων» και «εχθρών». Και το χειρότερο, θα ανοίξει ο δρόμος των πάσης φύσεως διεκδικήσεων από την Τουρκία, την Βουλγαρία και την Αλβανία. Οι ΗΠΑ και ΕΕ θα συμπεράνουν, και όχι άδικα, ότι είμαστε ενδοτικοί και σε άλλες παράλογες απαιτήσεις.
Αν δεχθούμε σύνθετη ονομασία, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι οι σκοπιανοί θα παραβούν την συμφωνία αμέσως μετά την υπογραφή της.
Θα συνεχίσουν τον αλυτρωτισμό, την «μακεδονική» ονομασία των προϊόντων τους, των τοπωνυμίων, των αεροδρομίων και την παραποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού τους. Πιστεύει κάποιος, ότι θα ονομάζουν τα κρασιά τους «βορειομακεδονικά «ή το τυρί τους «νεομακεδονικό»; Θα συστήνονται ως «βορειομακεδόνες» ή «νεομακεδόνες» κι εμείς οι γνήσιοι Έλληνες Μακεδόνες «νοτιομακεδόνες» ή «παλιομακεδόνες»;
Όλοι εμείς, οι Έλληνες Πατριώτες που αγωνιστήκαμε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας τι θα πούμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και κυρίως τους αθάνατους προγόνους μας, μακεδονομάχους και πολεμιστές του 1912-13; Ότι κάναμε τραγικό λάθος και ότι η Μακεδονία δεν είναι μία και Ελληνική, αλλά δύο, η μία Ελληνική και παλιά και η άλλη σκοπιανή και νέα ή βόρεια;
Έναντι της τυχόν ολέθριας ελληνικής κυβερνητικής θέσης, η μόνη υποχώρηση που ακούσαμε προ ημερών από τον σκοπιανό πρόεδρο είναι ότι «Τα Σκόπια δεν είναι ο «μοναδικός» κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Αν τολμήσουν Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν την μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, η τιμωρία τους θα είναι βαριά και διαρκής. Θα καταδικαστούν για την ατιμωτική τους πράξη από την ιστορία και τον λαό. Δεν θα ξαναψηφιστούν από τους Έλληνες και δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους είναι επαγγελματίες πολιτικοί, θα παραμείνουν άνεργοι για το υπόλοιπο του βίου τους.
Τις κρίσιμες αυτές για το Έθνος μας στιγμές καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός πατριωτικού συνασπισμού για να αγωνιστεί πρωτίστως για τα εθνικά μας θέματα.
(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας και Γεν. Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.