Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ «ΦΡΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Άγκυρα κατά της Βουλγαρίας, καθώς οι πληροφοριες που έχει η τουρκική πρωτεύουσα λένε πως με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Βουλγαρία το πρώτο εξάμηνο του 2018, σταματούν όλες οι επαφές της Τουρκίας με την Ευρώπη και παγώνουν όλες οι διαπραγματεύσεις.

Η Σόφια σε αντίθεση με την Αθήνα, φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη για την ενταξιακή πορεία της Τουρκιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην σύνοδο κορυφής που θα γίνει τον Μάιο στην Σόφια θα καταγγείλει την Τουρκία για το θέμα των παράνομων μεταναστών, (κάτι που εμείς δεν τολμούμε να το κάνουμε), που διοχετεύει στην Βουλγαρία με διαφόρους τρύπιους προκαλώντας έντονα προβλήματα στην βουλγαρική οικονομία.
Η βουλγαρική προεδρία στο πρώτο εξάμηνο του 2018, όπως αναφέρεται, θα επικεντρωθεί στην ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ θα αποκλείσει κάθε συζήτηση με την Τουρκία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την κάθετα αρνητική της θέση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
Τώρα πως θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση στην Αθήνα, εδώ είναι και το ερώτημα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.