Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΚΑΙ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στην Άγκυρα ότι ο Ρώσος στρατηγός, Alex Kim, που διευθύνει ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, όχι μόνο συνεργάζεται με τους Κούρδους αλλά εμφανίστηκε δημόσια σε κοινή συνέντευξη τύπου υποστηρίζοντας τις κουρδικές θέσεις για το συριακό και τις «Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις», δηλαδή το ένοπλο τμήμα των Κούρδων της Συρίας.


Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, ο Ρώσος στρατηγός Alex Kim, εμφανίστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας, Nuri Mahmut, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του στηρίζουν τους Κούρδους στον κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.
Φυσικά οι δηλώσεις αυτές έστειλαν την Άγκυρα στα …κάγκελα, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφοριες που φτάνουν στην τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για εμφάνιση ρωσικών δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Afrin, στον οποίο οι Τούρκοι θέλουν να επιτεθούν κατά των Κούρδων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.