Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΧΤΥΠΑ» ΤΑ… ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 16 Νοεμβρίου μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας πραγματοπιηθηκε μια νέα αιφνιδιαστική γιγάντια επιχείρηση σύλληψης αστυνομικών υποτίθεται μελών των οργανώσεων του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στην ίδια την Άγκυρα σε κεντρικά σημεία της πόλης συνελήφθηκαν 108 άτομα που διατέλεσαν  μελη της Γενικής Ασφάλειας. Από τους 108 συλληφθέντες κρατήθηκαν οι 60 που στάλθηκαν για ανάκριση ενώ οι υπόλοιποι είναι υπό…παρακολούθηση.


Γεγονός είναι πω ς πια πολύ σοβαρή παρενέργεια του αποτυχόντος πραξικοπήματος στην Τουρκία είναι η κυριολεκτικά διάλυση των σωμάτων ασφαλείας, καθώς από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν διωχτεί, συλληφθεί και αποπεμφθεί, 17 χιλιάδες 615 αστυνομικοί και διοικητές ασφαλείας.
Και ενώ το πρωτοφανές αυτό πογκρόμ συνεχίζεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώθηκαν μαζικές δραπετεύσεις αστυνομικών και αξιωματικών, σύνολο 415, που κατάφεραν και δραπετεύσαν από τις Γενικές Διευθύνσεις Ασφαλείας όπου κρατούνταν. Ανάμεσα τους είναι ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και πρώην διευθυντής της Γενικής Ασφάλειας του Ντιαρμπακίρ, Recep Güven και ο πρώην διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Cihangir Çelik, καθώς και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, Muharrem Durmaz.

Το κυνηγητό κατά των αστυνομικών έχει επεκταθεί και στις 81 νομαρχίες της Τουρκίας, ενώ όπως αναφέρεται και στην Στρατοχωροφυλακή έχουν σημειωθεί 22 δραπέτευσες μεταξύ των οποίων 18 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Στραοτοχωροφυλακής.
Η κατάσταση αυτή έχει χαρακτηριστεί από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ σαν διάλυση των σωμάτων ασφαλείας και έχει προβληματίσει την τουρκική κυβέρνηση για το πώς θα πληρώσει το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί, όπως και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις που μετρούν χιλιάδες αποστρατείες και ανθρώπινα θύματα.
Όπως φαίνεται το τουρκικό «ηφαίστειο» συνεχίζει να κοχλάζει επικίνδυνα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.