Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ S-400 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ… ΤΑ F-16, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι υπογράφτηκε η παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την κίνηση Ερντογάν, για πολλούς ενισχυτική της τουρκικής πολεμικής μηχανής.

Έτσι η γνωστή Τουρκάλα πολιτικός, ( και μάλιστα με συχνές ανθελληνικές κορώνες), Μεράλ Ακσενέρ, άσκησε έντονη κριτική κατά της απόφασης της Τουρκίας να πάρει τους S-400.
Σε δημόσια ομιλία της σήμερα στην πόλη Kırklareli, (Σαράντα Εκκλησιές ), της Ανατολικής Θράκης, υποστήριξε ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην χρήση των S-400 γιατί δεν θα… αναγνωρίζουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα τα αντιλαμβάνονται σαν εχθρικά με άμεση συνέπεια να τεθούν τα ίδια τα τουρκικά αεροσκάφη στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και αντίστροφα.
Συγκεκριμένα η Μεράλ Ακσενέρ ανέφερε χαρακτηριστικά, «Senin F-16’ların onları tanımıyor, onlar F-16’ları düşman uçağı olarak görüyor», δηλαδή «Τα δικά σας, (δηλαδή τα τουρκικά), F-16 δεν αναγνωρίσουν (τους ρωσικούς πυραύλους) και αυτοί, (οι ρωσικοί πύραυλοι) θα τα βλέπουν σαν εχθρικά αεροσκάφη». Δηλαδή με λίγα λόγια σκεφτείτε οι ρωσικοί πύραυλοι να… καταρρίπτουν τα τουρκικά F-16.
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύει αυτή η άποψη, αλλά και μόνο αυτή η δημόσια τοποθέτηση της Τουρκάλας πολιτικού άνοιξε μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία για την πιθανότητα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και αντί για ωφέλεια να… τους βγει…μπούμερανγκ!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.