Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 1400 ΕΤΩΝ… «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ…ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα αρχαίο έθιμο της Μακεδονίας, όπως ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί, αναβίωσαν και φέτος σφετερισμένοι για άλλη μια φορά μια παλιά ιστορία 1400 ετών όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ και….αναμεταδίδουν οι Τούρκοι!


Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού των Σκοπίων, Robert Alagyozovski, το καρναβάλι αυτό είναι μια αρχαία μακεδονική παράδοση που τηρούν οι σημερινοί απόγονοι των Μακεδόνων οι…Μακεδόνες Σκοπιανοί. Μάλιστα!

Οι εκδηλώσεις γίνονται το διήμερο 12 με 14 Ιανουαρίου στο κέντρο των Σκοπίων, με ειδική παρέλαση των καρνάβαλων που έχουν ξεχωριστή, όπως τόνισε ο Robert Alagyozovski, μεγάλη πολιτιστική και ιστορική σημασία.
Εντύπωση έκανε πως στην καρναβαλιστική παρέλαση υπήρχαν ομοιώματα του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, που «καίγεται» να τους αποδώσει το όνομα Μακεδονία, ενώ κυριάρχησαν και οι Άραβες σεΐχηδες.
Την τελευταία μέρα όπως αναφέρεται, οι μάσκες βγαίνουν από τα πρόσωπα και καίγονται δημόσια.
Μάλλον έτσι θα… καούν και τα ιστορικά τους εγκλήματα που… έχουν καρναβαλοποιηθεί.
Τι άλλο θα δούμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    ΤΙΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.